Savremena žena

Direktno.rs

13. 09. 2021. 21:39 1

Neuobičajena želja svekrve šokirala mladu udovicu

Kad je žena samo nekoliko nedelja posle suprugove smrti primila poziv od njegovih roditelja, ni na kraj pameti joj nije bilo da će tražiti spermu preminulog muža kako bi odgajali njegovo dete.

Žena, kojoj je preminuo suprug jer je oboleo od raka, ostala je u šoku kada je od njegovih roditelja primila neobičan zahtev - da im prenese vlasništvo nad njegovom spermom.

U početku je par verovao da će se on oporaviti od bolesti, pa su odlučili da zamrznu nekoliko uzoraka njegove sperme. Na taj način, čak i nakon hemoterapije koja uništava plodnost, i dalje bi imali šanse za stvaranje zajedničke porodice - ali na njenu žalost, to nije bilo tako jer je lečenje bilo neuspešno i on je preminuo.

Kad je supruga samo nekoliko sedmica posle njegove smrti primila telefonski poziv od roditelja, mislila je da možda planiraju da podele sećanja na zajedničku voljenu osobu ili je podrže na neki drugi način.

Poslednje što je očekivala je da će tražiti spermu preminulog kako bi odgajali njegovo dete.

- Njegovi roditelji su me pitali da li razmišljam o tome da idem na veštačku oplodnju, na šta sam ja rekla da ne. Zatim su me pitali mogu li da im prenesem vlasništvo nad spermom, kako bi je iskoristili za rođenje unuka. Pretpostavljam da planiraju da unajme surogat za ovo, ali priznajem da sam bila toliko iznenađena i zbunjena da zapravo nisam ni pitala - otkrila je u postu na Redditu.

Nastavila je kako je suprugov cilj pri zamrzavanju sperme bio da osnuje porodicu sa svojom ženom, a da njegov DNK živi u nekom drugom.

Njegovi roditelji, koji su se nadali da će odgajati unuče uprkos činjenici da će do njegovog odrastanja napuniti osamdesete, su bili besni kada je rekla ne.

- Oni tuguju, a ja im uskraćujem priliku da dobiju unuke. Međutim, čini se da samo žele da se njihova krvna loza nastavi bez ikakvog razumnog promišljanja o tome - objasnila je.

Neki ljudi na Redditu su nagađali da bi je njegovi roditelji možda mogli tužiti jer je odbila predati genetski materijal njihovog sina, dok su drugi takođe bili u šoku i izrazili saosećanje.

- Vašeg muža nema manje od dve nedelje, a oni već kruže poput lešinara - pisalo je u jednom komentaru. Drugi je predložio da se spermatozoidi unište 'odmah', dok je treći dodao kako rođenje u takvim okolnostima podrazumeva da će tom detetu trebati terapija, piše The Sun.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati