Savremena žena

03. 07. 2021. 18:31 0

Kako spasiti noge od uraslih dlačica

S prvim letnjim danima većina žena poželi da ima besprekorno lepe i njegovane noge. Prvo i osnovno što morate da uradite je da uklonite neželjene dlačice kako bi noge bile glatke.

Upaljena koža

Neke žene pribegavaju bezbolnim metodama poput brijanja, dok se druge oslanjaju na depilaciju, koja ima dugotrajniji efekat. Za koji god način da se odlučite, postoji mogućnost da se jave neželjeni efekti. Jedan od njih jeste i urastanje dlačica, koje ženama često zadaje glavobolju.

Žene koje imaju "jake" dlake češće se susreću sa ovim, ne samo estetskim, već i zdravstvenim problemom. Mesta na kojima dlaka počne da urasta mogu biti veoma bolna. Upaljene delove kože najčešće nije potrebno posebno tretirati kremama, već će se ona sama od sebe oporaviti. Ipak, najbolje bi bilo da do toga uopšte ne dođe.

Redovno pilingujte kožu, jer ćete tako ukloniti odumrle ćelije i sprečiti dlačice da se zaglave i pretvore u urasle kvržice. Rizična područja, poput zadnje strane butina, isperite toplom vodom ili ih obložite mlakim peškirima. Tako ćete otvoriti pore i omogućićete dlakama da lakše izbiju na površinu. Ovim postupkom sprečićete buduća urastanja.

Pozitivni efekti

Neposredno pre brijanja nanesite gel za brijanje ili kremu za omekšavanje kože. Ostavite da tako odstoji par minuta. Dobar izbor može biti i kokosovo ulje, jer je prirodno i ima pozitivne efekte na nežnu žensku kožu. Izbegavajte nošenje uske odeće. Urasle dlačice, takođe, mogu biti posledica nošenja pantalona koje su jako priprene uz kožu. Nakon uklanjanja dlačica birajte laganiju, širu gardarobu napravljenu od prirodnih materijala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati