Savremena žena

Direktno.rs

22. 04. 2021. 06:52 0

Zašto žene treba da koriste prajmer, a često ga preskaču

Prajmer ili baza za šminkanje je kozmetički proizvod koji treba da prikrije sve vidljive manje na koži.

Vrste prajmera

Bezbojni prajmeri koriste se kako bi prikrili i izravnali sve nedostatke na koži te je pripremili za nanošenje pudera. Takođe, nanošenjem prajmera sprečićete isušivanje kože, neutralisati sjaj i crvenilo lica.

Nijansirani prajmeri će prikriti sve mane i nedostatke na vašem licu, a koži dati poseban sjaj.

Ako ste sklone alergijskim reakcijama

Izbegavajte proizvode sa mirisima, silikonima, uljima ili parabenima. Potražite one sa umirujućim sastojcima poput soje, hijaluronske kiseline, alantoina, kamilice, nevena ili aloe. Takođe, važno je da sadrže minerale poput titanijum dioksida ili liskuna. Pre upotrebe, proizvod testirajte na unutrašnjoj strani ruke kako biste bili sigurni da će u potpunosti odgovarati vašem licu i da neće da izazove alergijske reakcije.

Ako imate akne

Tražite formule na bazi vode sa zelenim podtonovima. One će neutralisati crvenilo na koži, jer obično sadrže salicilnu kiselinu, utiču na smanjenje razvoja bakterija i izlučivanje ulja.

Ako imate suvu kožu

Zahvaljujući prajmeru, šminka će mnogo duže da ostane na vašem licu. Pre njegovog nanošenja treba da nanesete hidratantnu kremu, jer ćete na taj način sprečiti isušivanje kože. Ako imate suvu kožu, birajte prajmere koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, shea puter, jojobu, ulje avokada ili arganovo ulje.

Nanošenje prajmera

Za većinu profesionalnih šminkera, prajmer je jedan od najvažnijih proizvoda koje koriste prilikom šminkanja. Na čisto lice nanesite hidratantnu kremu i sačekajte da je koža upije. Zatim, sasvim malu količinu prajmera nanesite na sredinu lica, razmažite prema obrazima, čelu i bradi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati