Savremena žena

Direktno.rs

13. 04. 2021. 13:49 0

Seda od srednje škole: Sa 40 rešila da pokaže

Na mreži je upoznala grupu žena, koje su je uverile da nema čega da se stidi, pa je zbog njih odlučila da se oprosti i prestane da farba i krije prirodnu boju.

Vitni Ličt (40) iz Kalifornije još u srednjoj školi počela je da krije svoju sivu kosu, pa je zato morala da odlazi na korekciju kod frizera na svake tri nedelje, a ova rutina je trajala više od 20 godina.Pola života se sramila svoje sede kose, sve do pre dve godine kada je na Instagramu pronašla grupu žena koja je imala isti problem, ali one se nisu stidele sede kose, već su jedna drugu bodrile. U oktobru 2019. godine Vitni je odlučila da se oprosti od farbe za kosu i štetnih hemikalija koje je nanosila na glavu više od dve decenije, pa je konačno pustila da joj prirodna boja izraste i zasija. 

Sada Vitni s ponosom deli fotografije s prosedom kosom na Instagramu, a njene objave prati 38.000 korisnika koji joj svakodnevno šalju ohrabrujuće poruke.

- Shvatila sam da nijedna od mojih misli o groznim sivim vlasima zapravo nije bila moja i da sam se godinama stidela jer sam se plašila tuđih komentara - rekla je za "Metro".Takođe je rekla da je preko interneta upoznala "gomilu sjajnih ljudi koji su je uverili da nema čega da se stidi", pa je delom zbog njih odlučila da se oprosti od farbe za kosu.

- Oduvek sam mislila da mi je kosa ispod te boje bela i ružna - rekla je, ali je potom dodala kako ju je iznenadilo to što je njena kosba zapravo dve različite nijanse sive, a kako bi stvari bile još bolje, njena kosa je počela i da se lokna.Svakom ko se nalazi u sličnoj situaciji i srami se svojih sedih vlasi, bez obzira na godine, Vitni im savetuje da ne vrše pritisak na sebe da puste kosu, takva kakva jeste, da raste. 

- Važno je samo da volite sebe i osećate se što bolje u svojoj koži i shvatite da se svi različito nosimo sa našim kompleksima - rekla je Vitni, napominjući da joj je žao što ranije nije radila sve po svom.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati