Savremena žena

A. O. [ Izvor: The Sun ]

16. 01. 2021. 11:35 0

Peškir nije više mekan: Da li ste ga sušili na radijatoru?

Peškiri su izgubili onu mekoću koju su imali kada ste ih kupili? Vrlo verovatno ih pogrešno perete i sušite.

Moguće da vam nikada nije palo na pamet da li uopšte postoji ispravan način za pranje peškira. Dizajnerka peškira Lusi Akorid tvrdi da bi trebalo misliti o tome kako ih peremo. Nakon nekog vremena oni izgube onu mekoću koju su imali kada ste ih tek kupili, a za to ste vrlo verovatno krivi vi, jer njihova mekoća će opstati u zavisnoti od toga kako ih perete, tvrdi Lusi. Ona naglašava da je najveća greška koju ljudi prave to što stave mnogo peškira na pranje u isto vreme.

- Nemojte da pretrpate veš-mašinu peškirima kada želite da ih operete. Njima treba vazduha da bi se dobro oprali i sačuvali mekoću. Ako ih stavite previše, samo će da se zbiju jedni uz druge, nakupiće se vlaga i materijal će postati tvrd i grub.

Osim što ne bi trebalo da zajedno perete peškire različite boje, Lusi kaže i da ne bi trebalo da ih stavljate u mašinu sa ostalim stvarima poput odeće i posteljine. Dakle, peškiri se peru isključivo sami, prenosi "The Sun".

Naravno, bitna je i temperatura, a Lusi savetuje da ne koristite previsoku.

- Najbolje bi bilo da ih perete na 40 stepeni. Sve više od toga može da ih prebrzo uništi. Ponekad možete da ih stavite na 60 stepeni kako biste temeljno uklonili baš sve bakterije i ulja koja su se prenela s kože.

Na sve to, peškire bi trebalo dobro protresti - i pre i posle pranja.

- Deterdžent za pranje će ući u svaki deo, pa će se mnogo bolje oprati, a nakon pranja će se bolje osušiti ako ih protresete.

Poslednji savet, koji će neke možda iznenaditi, jeste da peškire nikada ne bi trebalo sušiti na radijatoru jer će tako postati tvrdi i grubi.

- Stavite ih na sušilo i dobro raširite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati