Savremena žena

[ Izvor: Mediaportal.rs ]

12. 01. 2021. 07:00 1

Ostavila pevanje i sad radi kao medicinska sestra!

Medicinska sestra Zorica Erić u čačanskoj bolnici poznata je široj javnosti po učešću u šou programu za starije pevače amatere. Ona je dokaz da se sve može kad se hoće, jer je posle života sa porocima uspela da pobedi u tom takmičenju, a onda se i zaposli u skoz drugoj bolasti, njenoj primarnoj - medicini.

Ovo je priča o Zorici Erić (42) koja sada "peva" na Internom odeljenju bolnice u Čačku. To su njeni prvi radni dani u belom mantilu, a mnogo je godina prošlo od kad je završila školu.

Pobedila je u televizijskom takmičenju veterana u pevanju "Nikad nije kasno", ali u vreme korone nije želela da sedi skrštenih ruku. Da li joj je pevanje pomoglo da se vrati medicini ili obrnuto, manje je bitno, jer je smogla snage da se posle odavanja narkoticima i alkoholu vrati na pravi put.

- Teško da ću skorije pevati. Počela sam da radim u svojoj struci pre nekoliko dana i sad pevam na Internom odeljenju čačanske bolnice - kroz osmeh se pohvalila Zorica na početku razgovora.

Na pitanje kako je došlo do toga da se vrati medicini, odgovara:

- Prijavljivala sam se kao volonter u prvom i drugom talasu pandemije. Nakon nekog vremena, pozvali su me iz bolnice i pitali da li hoću da radim. Normalno da hoću, oberučke sam prihvatila. 

Kaže da više nije mogla beskorisno da provodi vreme, a kako nastupa nema, rešila je da pomogne onima kojima je pomoć preko potrebna.

- Realno, ko zna do kada će sve ovo oko korone trajati. Ne mogu više da sedim kući, nisam navikla da ne radim - ističe Zorica i nastavlja:

- Ovo je moj poziv, osnovno zanimanje. Definitivno je pevanje lepše i veselije, ali u ovoj situaciji treba pomoći i kolegama i bolesnim ljudima.

Priznaje da je posao u bolnici ispunjava, iako radi u smenama i do 12 sati.

- Naporno je, ali super sam se snašla. Odmah sam krenula sa smenama jer su mi kolege pozitivne!

Iako je do nedavno i sama vodila bitku za zdravlje, nakon borbe sa alkoholizmom i narkoticima, zatim pobede u takmičenju i promenom svesti, danas ponosno ističe: Mogu ja sve!, rekla je Zorica za Mediaportal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati