Savremena žena

Direktno.rs

19. 12. 2020. 14:47 0

Žalila se na sinovu učiteljicu, pa je isprozivali

Jedna majka se našla na udaru kritika jer je procenila da joj je učiteljica njenog sina poslala “nepristojan” mejl.

Žena je na popularnom formu Redit izrazila njeno nezadovoljstvo u vezi mlade učiteljice koja je kriva jer je njen sin loš đak. Ali pošto su je mnogi korisnici “napali” u komentarima, možda je uspela da shvati da je ona ta koja greši.

Majka iz Velike Britanije objavila je blog u kojem je objasnila da se njen sin muči u školi i često ga hvata kako igra video igre umesto da radi onlajn domaći. Tvrdi da njen sin ima hiperkinetički poremećaj, da pati od anksioznosti i da sa njima mora posebno da se radi i da učiteljica mora dodatno da ga motiviše, jer je to “njen posao”. 

Nadalje navodi da je više puta pisala učiteljici i da je nedavno dobila odgovor od nje koji je poprilično “nepristojan”, pa ju je zato i prijavila školskoj upravi.

- Učiteljica, po mom mišljenju, nema dovoljno godina, pa joj se i ne može poveriti ovakva odgovornost. Izgleda kao da ima 20 godina. Više puta sam joj slala mejlove i rekla mi je samo da ga nadgledam. Ali sve to radim, a on i dalje nije odličan.

- Pitala me je da li mogu "ja" da odvojim vreme i da smislim neki plan, na šta sam joj odgovorila da je to njen posao i da ona sama treba da smisli plan. Sinoć sam joj poslala još jedan mejl, kako bi joj ponovo skrenula pažnju na ovaj problem. Pa mi je ona ovako odgovorila..Mama je zatim podelila kopiju učiteljicinog mejla u kojem je pisalo: "Dosta mi je da od vas dobijam poruke u vezi ovoga. Pokušala sam to ljubazno da vam kažem, ali izgleda da niste sposobni da razumete ovu poruku: “Ovo je vaš problem”. Ne mogu ništa da uradim kada utišava mikrofon, a on je loš đak jer ne obraća pažnju na času i predaje manje od polovine urađenog domaćeg zadatka. Ponudila sam vam rešenje, vi ste ga odbili. Morate da preuzmete kontrolu u svojoj kući i zaustavite ovo ponašanje.” 

Uvređena majka je procenila da je učiteljica samo lenja i da gleda kako će drugima da uvali svoj posao.  

- Napisala sam mejl direktoru i obevestila ga o svemu. Odgovorio je i rekao da će razmotriti stvar - dodala je. 

Više od 6.000 ljudi je pročitalo objavu, a oko 2.500 korisnika je odmah počelo da brani učiteljicu.  

Jedna osoba je napisala: “Roditelji moraju da vaspitaju svoju decu?! Šta je sledeće!? Učitelj kasni na čas - vi ste roditelj, to je vaše dete. To je vaša obaveza!”

Drugi je objavio: “Vaša je odgovornost da osigurate da vaš sin ne igra igre za vreme nastave, da učestvuje u nastavi i radi svoj domaći. Kako, zaboga, očekujete da se učiteljica angažuje oko svega ovoga kada nije pored njega?”

Treća korisnica je napisala: "Kao nastavnica koja ima dvadeset godina, ovakvi roditelji me tako razbesne.. Kad u razredu imam od 30 dece, i jedini način komunikacije nam je preko interneta.. Gospođo i mi smo ograničeni..."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati