Savremena žena

Direktno.rs

02. 12. 2020. 12:03 0

Zabranio studentkinji da doji tokom onlajn nastave: Nije odustala!

Priča jedne mame kojoj profesor na fakultetu nije dozvolio da isključi kameru i podojii dete postala je viralna širom sveta.

Marsela Mares je mama jednogodišnje devojčice Olivije i student jednog američkog koledža.

Odlučujući faktor zbog kojeg je upisala baš sada koledž jesu onlajn predavanja, koja joj omogućavaju da u prostorijama svog doma sluša nastavu. Ne samo da je kod kuće sa ćerkicom, već u svom domu ima privatnost da doji i pazi malenu Oliviju.

Međutim, ovog semestra profesor je studentima rekao da je potrebno da im kamere i mikrofoni budu uključeni tokom skoro četiri uzastopna predavanja matematike.

Mares mu je poslala mejl kako bi mu objasnila da će morati da isključi kameru kada doji svoju devojčicu.

Njegov odgovor ju je šokirao.

- Ne bi trebalo dojite tokom nastave. Vaše obaveze obavljajte pre ili posle časa - odgovorio je profesor.

Profesorov odgovor je veoma uznemirio ovu mamu. Njoj i dalje nije bilo jasno zašto po potrebi ne može da isključi kameru dok doji Oliviju.

Na narednom onlajn predavanju je pred svim studentima rekao da je dobio od jedne studentkinje čudan mejl u kojem ona od njega traži da isključi kameru da bi radila neprikladne stvari.

Profesor je bez srama nastavio da Marseli drži predavanje o tome kako bi ona morala da se prilagodi njegovoj nastavi, da obrati više pažnje na predavanja i da se snađe ko će da joj čuva dete.

Ovakav postupak profesora je veoma razbesneo mamu Marselu i odmah posle nastave mu je odgovorila.- Poslala sam mu imejl i pitala ga o studentskim pravima i pravilima koji određuju da dojenje nije dozvoljeno. Želela sam da mi objasni gde tačno piše da nije dozvoljeno dojiti dete u terminu onlajn nastave - besno je rekla Marsela.

- Odmah mi je odgovorio na mejl i rekao da ne postoje pravila, ali da on sledi samo smernice kursa.

Marsela se zbog ove situacije osećala veoma neprijatno, a suprug je bez razmišljanja rekao da ona mora da se obrati upravi koledža. Marsela ga je poslušala i napisala mejl koledžu.

Iz uprave je dobila odgovor koji joj se veoma svideo. Naime, oni su objasnili da postoji mnogo mama kao što je ona i da im treba pružiti veliku podršku u njihovoj želji da se obrazuju.

Zato, postoji zakonski pravilnik koji štiti sve dojilje, mame i trudnice, a profesori su dužni da im dozvole da izvršavaju svoje roditeljske dužnosti.

Vreme za odmor majki, određene beneficije, kao i briga o deci su nužan zakonski uslov koji je ovaj profesor prekršio.

- To su osnovne stvari, ali veoma mali broj žena zna za ta svoja prava - rekla je mama.

Marsela je zbog ovakvog svog iskustva želela da pokaže mamama da moraju da budu uporne i da se bore za svoja zakonom dodeljana prava. Sve se može kada se hoće, pa tako i mama može biti student/đak sa roditeljskim povlasticama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati