Savremena žena

Direktno.rs

23. 09. 2020. 10:46 4

Veganka (40) pokazala telo posle 14 godina takve ishrane

Veganska ishrana uvek izaziva velike polemike u javnosti. Sada se digla bura pošto je žena koja se 14 godina hrani isključivo sirovim namirnicama pokazala kako izgleda njeno telo u 40. godini života.

Lean Retklif je četrdeseti rođendan smatrala idealnim povodom da pokaže figuru posle 14 godina veganske ishrane.

Ovo nije prvi put da ona diže buru u javnosti, pošto je prvobitno postala poznata zbog nadimka “Banana devojka”, jer je svojevremeno tvrdila da ponekad dnevno pojede 51 bananu.

Zna se da Lean jede samo sirovu hranu. Njen režim ishrane zove se “Raw Till Four”.

Takva dijeta podrazumeva da joj je do 16 sati dozvoljeno da jede sirovu hranu, u kojoj god količini želite, a posle toga sledi jedan jači veganski obrok koji će organizmu dati dovoljno ugljenih hidrata.

- Veganka sam skoro 14 godina. Ovo su najbolje godine mog života - napisala je na Instagramu, a kao dozak je okačila sliku na kojoj je u prvom planu njen savršen ravan stomak.Veganka redovno radi i nalaze krvi, za koje kaže da su odlični.

- Lekar mi kaže da sam u odličnoj formi i da nastavim da radim to što radim. Ljudi su mi govorili da bi trebalo da prekinem dijetu posle četiri ili deset godina, ali ja 14 godina dokazujem svima da sam u sve boljoj formi - rekla je.Pokazala je i neverovatnu transformaciju, objavivši fotografiju kada je imala 24 godine i pored nje trenutnu fotografiju na kojoj ima 40 godina.Opisala je šta joj je sve donela veganska ishrana.

- Ne unosim kofein, ne vežbam preterano, ne uzimam lekove i ne ograničavam unos kalorija. Kosa mi je mekša, svilenkastija i zdravija nego ikad. Nemam akne, skinula sam 20 kilograma. Više ne plaćam skupocene preglede kod gastroenterologa, savladala sam probleme sa štitnom žlezdom, nemam ekceme, otečene prste i zanoktice, a nokti mi se ne lome i kosa ne opada - navela je ona.

Ipak, lekari ne smatraju da je njena dijeta baš zdrava, pa su ukazali da će ishranom baziranom samo na bananama, ali i drugom voću, organizmu nedostajati minerali poput kalcijuma, selena, zdravih masti i drugih nutrijenata koji su važni za normalno funkcionisanje organizma i adekvatnu apsorpciju hranljivih sastojaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati