Savremena žena

Direktno.rs

30. 03. 2020. 12:12 0

Kupovina onlajn: Kako dezinfikovati paket?

Trenutno se nalazimo u situaciji kada većinu toga, pa čak i svoj posao, radimo kod kuće. Kada su u pitanju izlasci oni se najčešće svode na odlazak u prodavnicu.

Naravno, kupovina i šoping nisu zaustavljeni, već su se uveliko prebacili na internet, a kao i kod svega ostalog, postoje mnogo problemi vezani za koronavirus i internet kupovinu. Da li su paketi sigurni, kako ih dezinfikovati, šta ako je na njima virus, koliko dugo će ostati?

Da li je moguća infekcija koronavirusom putem paketa koji nam je dostavljen?

Istraživanja su pokazala da virus na kartonu opstaje do 24 sata. Međutim, stručnjaci kažu da je verovatnoća da virus preživi put koji ga čeka od trenutka kada ste ga naručili do trenutka kada stigne na vaša vrata vrlo mala. Međutim, radi dodatnog opreza možda ćete poželeti da uzmete u obzir neke mere predostrožnosti prilikom preuzimanja.

Kako preuzeti paket?

Ako je moguće, platite putem interneta. Na taj način možete smanjiti interakciju sa dostavljačem i vaš paket može da vas čeka ispred vaših vrata. Prilikom preuzimanja paketa obavezno staviti rukavice, a radi dodatnog opreza poželjno je dezinfikovati paket pre nego što ga unesete u svoj dom. Pošto otvorite paket, obavezno bacite ambalažu, pa dobro operite ruke - sapunom i vodom 20 sekundi.

Šta je sa sadržajem paketa?

Vodite računa o sadržaju pakovanja kao i obično. Na primer, ako ste naručili odeću, operate je na maksimalno dozvoljenoj temperaturi pre nošenja.Gde i šta kupiti?

Kupujte od pouzdanih dobavljača. Iako je kupovina putem interneta sigurna, to ne znači da ne morate pažljivo razmišljati o tome šta vam stvarno treba. Dajte prednost prioritetima, stvarima koje su vam neophodne za posao i život.

Zaštitite dostavljača

Dostavljači su u stalnom kontaktu sa ljudima. Kada dostavljač dođe do vaših vrata i ako ne možete da izbegnete kontakt, ne zaboravite da održavate disancu između vas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati