Savremena žena

Direktno.rs

11. 09. 2019. 21:16 0

NE TREBA VAM HIRURG Vežbama učvrstite grudi

Predrasuda je da se izgled grudi može promeniti samo estetskom hirurgijom. Redovnim vežbanjem mogu da se učvrste mišići grudi i da se poboljša cirkulacija u njima, koja im obezbeđuje sve hranljive materije potrebne za vraćanje jedrine.

Predlažemo vam nekoliko vežbi sa loptom koje pomažu da se mišići grudi kontrahuju i samim tim ojačaju i zategnu.

Na ivici stolice

Sedite na ivicu stolice i oslonite se na podlogu samo prstima. Nagnite celu telo napred kao da želite da ustanete sa stolice. Ruke ispružite iznad glave i pritisnite loptu celim dlanovima. Pritisak na loptu održavajte pet do 10 sekundi i ponovite ga pet puta, a zatim vratite ruke i celo telo u početni položaj. Napravite pauzu 10 sekundi, pa ponovite vežbu, ukupno pet puta.

Stojeći stav

U stojećem položaju raširite noge i oslonite se na jednu više tako što ćete malo saviti koleno te noge. Ruke podignite ispred grudi tako što ćete dlanovima pridržavati loptu. Vodeći računa o disanju pritisnite loptu snažno i lagano prebacite težinu sa jedne na drugu nogu i potom, ne popuštajući pritisak, vratite se na početnu poziciju. Tek tada popustite pritisak na loptu, ali ne spuštajte ruke. Vežbu ponovite 10 puta i tek tada spustite ruke i napravite pauzu 20 sekundi. Uradite 10 serija sa po 10 ponavljanja.

Oslonac na peti

Sedite na ivicu stolice i ispružite jednu nogu u kolenu oslonivši se petom na podlogu. Ruke ispružite ispred lica, a telo nagnite prema napred. Započnite vežbu pritiskom na loptu i održavajte ga od pet do 10 sekundi. Pritisak ponovite pet puta zaredom, a zatim vratite ruke i celo telo u početni položaj. Napravite pauzu desetak sekundi, a zatim ponovite vežbu, ukupno pet puta.

Dve lopte

Sedite na ivicu stolice potpuno ispravljenih leđa i rukama koje su ispred lica pridržavajte jednu loptu. Drugu loptu stavite između kolena. Prstima se odupirite o podlogu držeći pete podignute sve vreme dok vežbate. Snažno pritisnite lopte istovremeno i pritisak održite od pet do 10 sekundi, a zatim opustite pritisak pa ga ponovite posle tri sekunde pauze. Pritisak ponovite 10 puta zaredom, a onda opustite mišiće i vratite se u početni položaj. Napravite od 10 do 20 sekundi pauzu i onda ponovite vežbu. Vežbu uradite 10 puta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati