Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: cdm.me ]

12. 06. 2021. 16:47 0

Prizor iz bajke: Rajske kućice u džungli Kostarike

Ako idealan odmor zamišljate daleko od uobičajenih turističkih destinacija, ove jedinstvene vile pružiće vam priliku da izbliza upoznate skrivene predele Kostarike, na korak od džungle, a okruženi luksuzom.

Studio "Archwerk", koji predvode arhitekte Martin Klod i Hana Prochazkova, kreirao je "Coco" - kompleks malih kupolastih vila, smeštenih u bujnoj vegetaciji Kostarike.Neobična forma kućica potekla je iz prirode, kako bi se što skladnije uklopila svoje okruženje. Inspirisane ovalnim oblikom semena, vile brišu jasne granice između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora kako bi pružile jedinstveno iskustvo posetiocima.

Kompleks obuhvata pet manjih individualnih struktura povezanih prostranim platformama, kao i veliku terasu "Wing", versatilan prostor koji služi različitim namjenama.

Objekti čine deo rezorta Art Villas - unikatnog odmarališta gde se dizajn i arhitektura harmonično spajaju s prirodnom okolinom, džunglom i rajskim plažama.Coco kućice povezane su stazama i platformama koje "lebde" visoko iznad tla, i omogućuju gostima i svih kućica da priđu centralnom Coco objektu koji služi kao zajednički dnevni boravak, kuhinja i trpezarija.

Enterijer kućica uredila je češka arhitektonska firma "Formafatal". Prozračan i svetao enterijer razdeljen je samo neophodnim pregradama kako bi se odvojile različite zone kućice - spavaća soba, kupatilo i garderober.

Krevet je okružen zaštitnom mrežicom koja štiti od insekata i ujedno čini jezgro "Coco" kućice, koje prati formu spoljašnjih zidova.Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i kanapa, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici.

Jedna od odlika ovog neobičnog rezorta je ta što je svako od njegovih krila projektovala i opremila druga arhitektonska firma.

Tako se osim "Coco" kućica i terase "Wing", u okviru rizorta nalaze i vila "Atelier" i "Art" vila sa infinity bazenom, koje odlikuje drugačiji dizajn, ali ista otvorenost i povezanost s prirodnom okolinom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati