Putovanja

[ Izvor: Telegraf.rs ]

03. 03. 2021. 14:58 2

Zna se šta treba za ulazak u Grčku: Od Srbije zavisi datum

Prelazak granice biće omogućen ili pokazivanjem sertifikata o vakcinaciji ili izradom brzog antigenskog testa na ulasku u Grčku.

- Ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije kovid pasoša, odnosno sertifikata o vakcinaciji i od toga zavisi da li će državljani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. maja ili 1. juna - kaže za Telegraf gospodin Vasilios E. Provelegios, osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja Grci Srbije.

Kada je reč o uslovima koje će Grci tražiti za ulazak stranaca van EU na njihovu teritoriju, sagovornik Telegrafa podseća da će to biti ili sertifikat o vakcinaciji ili brzi antigenski test koji će nevakcinisani uraditi na samoj granici.

- Izvesno je da će od 1. maja u Grčku moći da uđu državljani Velike Britanije, kao i Izraela, jer je sa ovim zemljama Grčka potpisala bilateralne sporazume o ulasku i definisala uslove - pojašnjava sagovornik.

Kada je reč o državljanima Srbije koji žele da odu u Grčku i pitaju se kad će im to biti omogućeno, gospodin Vasilios E. Provelegios kaže da je sada loptica u našem dvorištu.

- Srbija ima veliki broj vakcinisanih protiv koronavirusa, imamo najviše vakcinisanih u ovom delu Evrope. Datum od kog će državljani Srbije moći da uđu u Grčku zavisi od pregovora Ministarstva turizma i grčkih nadležnih organa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati