Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: The Guardian ]

27. 02. 2020. 14:54 0

Muzeji zatvoreni, fudbalske utakmice bez publike

Evropska turistička industrija je nedavno doživela ekonomski pad pošto se koronavirus "probio" i na popularne destinacije.

Pošto je 11 gradova u Italiji stavljeno pod karantin, a Hrvatska i Austrija su nedavno saopštile da ima zaraženih stanovnika mnoge manifestacije širom starog kontinenta su otkazane ili će se održati u zatvorenim prostorima sa malim brojem ljudi.

Muzeji i druge kulturne institucije širom Italije će biti zatvorene do kraja meseca, a utakmice italijanskih liga uključujući i veliki derbi Juventus-Inter igraće se bez publike, radi bezbednosti.

Mnogi hoteli širom Austrije i Italije su zatvoreni pošto je otkriveno da su neki od posetilaca oboleli od koronavirusa.

Nedavno je potvrđeno da ima obolelih u Grčkoj i registrovana je jedna smrt izazvana tim virusom u Francuskoj.Ono što mnoge Italijane plaši je to što njihova turistička sezona počinje u aprilu, a mnoge agencije strahuju da će za narednih pet nedelja stvari da se pogoršaju i da će ekonomija pretrpeti veliku šetu.

Avionski prevoz nije pretrpeo nikakve sankcije i svi letovi funkcionišu po propisu, ali većina avio kompanija pruža besplatnu uslugu menjanja datuma leta. Ako imate zakazan let pre 20. marta možete promeniti datum besplatno.

Rezervacije za grupne ture su opale zbog straha da će se virus proširiti po nekim drugim zemljama Evrope, mnogi bukinzi su otkazani ili su datumi pomereni. Već se oseća pad posećenosti u nekim zemljama jer u proteklih nekoliko godina turističku demografiju su najviše činili posetioci iz Kine, čak 41.7 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati