Ljubav

Direktno.rs

29. 03. 2022. 09:09 1

Još jedan pogled: Šta kod žena privlači muškarce?

Naravno, manje ili više će slagati muškarci koji kažu da im kod žena nije bitan fizički izgled, ali pored fizičke privlačnosti, postoje i određene osobine koje muškarce posebno privlače. Louanne Vard, stručnjakinja za veze, istraživala je i sa muškarcima koji nisu u vezi proverila šta oni zaista žele – koje su to osobine koje ih najviše privlače kod potencijalnih partnerki.

Dobila je zanimljive rezultate, od kojih su neki pomalo iznenađujući.

Iskrenost

Prema njenom istraživanju, ovo je najvažnija osobina koju muškarci traže kod žena. To je potvrdilo 21,3 odsto ispitanih muškaraca. Dakle, reč je o ženi koja se ne plaši da se otvori i iskreno izražava svoja osećanja.

Samopouzdanje

Ova osobina je na drugom mestu sa 20% glasova. Partnerka kakvu muškarac traži zna šta želi i koristi svoj potencijal. Svesna je da je u stanju da sama ostvari svoje ciljeve, ali joj podrška i ohrabrenje takođe mnogo znače.

Vesele osobe

Treća najvažnija karakteristika žene kakvu koju muškarci traže je, prema ovom istraživanju - da bude vesela osoba sa smislom za humor.

Četvrto mesto podelile su sledeće osobine: zahvalnost, pozitivnost, razumevanje i ljubaznost. Iznenađujuće, lojalnost i posvećenost su tek na petom mestu, i pokazala se važnom za samo 12,6 odsto učesnika. Iza ovih osobina su emocionalna inteligencija, a i obrazovanje.

Stvar koju muškarci ne traže tako često je - romantika.

Vord je zatim proverila koje fizičke karakteristike najviše privlače muškarce. I dobila je još neke zanimljive rezultate. Umesto očekivanih - usne, grudi, noge - dobila je sledeće odgovore: 41,5 odsto muškaraca reklo je da su oči ono što prvo primete. Usledio je osmeh (29,6 odsto), a zatim zadnjica (12,2 odsto). Na četvrtom i petom mestu su grudi (9,2 odsto) i noge (7,4 odsto), uz zdravu građu, zdravu kosu i lični stil.

Naravno, kaže Vord, fizička privlačnost je važna i ona odlučuje da li će muškarac biti zainteresovan da bolje upozna ženu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]

Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati