Ljubav

Direktno.rs

30. 01. 2022. 21:52 2

Stručnjaci otkrili kako telo reaguje na apstinenciju

Apstinencija kada su intimni odnosu u pitanju može uticati na mentalno, ali i celokupno zdravlje pojedinca. Seks redukuje stres, sigurni su stručnjaci. Hormoni koji se oslobađaju tokom seksa pomažu telu da se oporavi od stresa. Zato je redovan seks narocito neophodan za ljude koji se bave stresnim poslovima.

Imunitet će vam oslabiti

Redovan seks povezan je sa jačim imunim sistemom.

Studija je pokazala da učesnici koji su redovno imali seks (najmanje jednom nedeljno) imaju veću otpornost organizma na prehlade i grip. Sa druge strane, apstinencija znači slabiji imuni sistem i češće prehlade.

Biće vam teže da se uzbudite

Kada duži vremenski period apstiniraju, muškarcima je teže da se uzbude, ali i da održe erekciju. I kod žena je situacija slična - posle određenog vremena bez seksa im je teže da se uzbude, a moguće je i da vagina postane suva.

Oslabiće vam pamćenje

Redovna seksualna aktivnost poboljšava funkcionisanje hipokampusa, dela mozga koji je zadužen za pamćenje, pokazalo je istraživanje. Neki naučnici veruju da povećana seksualna aktivnost može da preokrene efekte koje starenje i stres imaju na mozak.

Osim toga, kada imate redovan seks, mozak proizvodi nove neurone, što znači da bolje pamti i obrađuje informacije.Studije su takođe pokazale da zbog apstinencije slabi pamćenje. Doduše, dobra je vest da i druge vrste fizičke aktivnosti imaju slične efekte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]

Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati