Ljubav

Direktno.rs

20. 01. 2022. 21:58 0

Terapeut: Seks može biti mnogo bolji nego sad

Sedam je načina da povećate seksualno zadovoljstvo. Uradite to kroz lekcije od muškaraca i žena iz laboratorija za seks psihološkinje i seksualne terapeutkinje Nen Vajs. Kao stručnjak za odnose i autorika knjige "Zašto je dobar seks važan", Nen iznosi sedam vrednih lekcija koje je naučila od učesnika istraživanja.

1. Nemojte osuđivati ​​svoje "erotsko ja"

Vežbajte radikalno samoprihvatanje. Naučite da volite svoje telo, tačno takvo kakvo jeste - ovo je jedna od najvećih lekcija koju su spomenuli gotovo svi učesnici istraživanja. Takođe, kada su postali znatiželjni o vlastitoj seksualnosti, krenuli su sa istražuju ​​šta ih je uzbuđivalo. Naučite da prihvatite svoj jedinstveni erotski otisak - kakav god on bio.

Dopustite sebi da budete upravo onakvi kakvi jeste u određenom trenutku. I neka taj trenutak bude upravo takav kakav jeste. Seks je naša spremnost da budemo seksualna bića. Zapamtite pre svega da dobar seks znači prisutnost.

2. "Uključite se"

Preusmerite fokus prema "unutra" kako biste pomno osluškivali i poslušali šta želite i za čim vaše telo žudi. Koje su vaše fantazije? Kakve dodire želite? Zašto ne istražite sva područja svog tela koja mogu da vam pruže zadovoljstvo? Postanite svesni onoga što vas uzbuđuje preko osećaja - ne zaboravite na zvukove i ukuse.

Suptilne promene u vašim uobičajenim ulogama mogu da otkriju nove načine na koje možete da se uzbudite. Obraćanje pažnje na vlastite fantazije ključno je za prijatan seks. Ako vam mozak odluta - jednostavno bez prosuđivanja dopustite tim mislima da budu tačno onakve kakve jesu - dok svoju pažnju vraćate osećajima.

3. Budite strpljivi s uzbuđenjem

Kada, na primer, želite da imate odnos, nemojte da počinjete dok vi i/ili vaš partner ne budete dovoljno uzbuđeni. Dopustite seksu da se razvije bez žurbe. Iako ovaj savet može da se čini pojednostavljenim, veoma je važan za doživljaj užitka seksa. Usporite i uživajte u osećajima. Neka se grade. Uživajte u putovanju bez brige o odredištu.

4. Ostanite povezani sa svojim partnerom

Često je najbolji način povezivanja zapravo nadilaženje reči. Jednostavno, novi ljubavnici provode puno vremena gledajući se u oči. Gledajte u oči svog partnera i dišite s njim dok boravite u tišini. Gledajte u osobu ispred sebe - biće u koje ste se zaljubili ili vas privlači.

Sinhronizujte dah s partnerovim kako biste sinhronizovali svoj nervni sistem. Naučite kako da iskoristite snagu daha za otklanjanje stresa i nadograđivanje veze. Dobar seks je "povezan seks".

5. Rizikujte

Često oklevamo da razgovaramo sa partnerima o delovima sebe za koje mislimo da će osuditi, ili se brinemo da ćemo ih povrediti ako im kažemo kako se zaista osećamo. Skloni smo da igramo na sigurno kad smo u nedoumici. Drugi način na koji to može da se interpretira je da postoji rizik od nepreuzimanja rizika.

Ako sa svojim partnerima ne istražimo neka od "strašnih" mesta, ako ne istražimo uglove svog "erotskog ja", skloni smo da se zatvorimo i stagniramo. A stagnacija je sama po sebi opasna za odnose. Seksualni potencijal se razvija kada sve svoje unesemo u odnos. Mi se uvek iznova menjamo i rastemo. Preuzimanje rizika da otkrijemo kako te promene utiču na nas, naše misli, naše strahove, naša osećanja, čak i naše fantazije imaju tendenciju revitalizovanja partnerstva.

6. Dajte prednost užitku

Dopustite seksu da zauzme i igra veću ulogu u vašem životu. Vaš rad s vašim emocijama utire put ka jasnijoj svesti i uvidu u to kako je i zašto užitak toliko važan za vaš život, stoga dopustite seksu da igra veću ulogu. Odvojite vreme za seks, proširite svoje znanje o tome što je seks, negujte ga i istražite. To je putovanje bez kraja.

7. Tolerišite emocije i prihvatite transformativnu prirodu seksa

Zbog mešavine emocionalnih i fizičkih pokretača seksa, bilo koja vrsta seksualnog iskustva ili aktivnosti ima sposobnost da podstakne sve vrste osećanja. Jedna od najvažnijih lekcija za dobar seks i dobre odnose jeste naučiti kako potpunije tolerisati svoje osećaje, osećaje drugih ljudi i svoje osećaje u vezi sa tuđim osećajima.

A ponekad su najizazovniji osećaji, verovali ili ne, intenzivni osećaji užitka - koji u nekima mogu da izazovu i osećaj izmicanja kontroli. Kada naučimo jednostavno da dopuštamo emocijama da budu onakve kakve jesu, pritom ostajući prisutni za sebe i za druge, iskustva koja možemo da imamo sa seksom i kroz seks mogu biti isceljujuća i mogu da revitalizuju naš um, telo i duh. To je opipljiv oblik povezanosti s drugima, neiscrpan izvor energije za jačanje imuniteta i ogroman rezervoar za užitak.

Zapamtite da užitak nije luksuz. Neophodan je za dobro uravnotežen emocionalni mozak i opštu dobrobit. Negujte svoj način razmišljanja o užitku kako biste iskoristili sve njegove prednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]

Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati