Ljubav

Direktno.rs

27. 09. 2021. 22:07 1

Kako da zavedete ženu: Ključ je u dve stvari

Muškarci neretko umeju da se povuku pred izazovom zavođenja.

Muškarci su rođeni lovci, a psiholozi tvrde da je flert najzanimljivija igrica koju najradije igraju. Kada pokaže interesovanje i počne da obigrava oko dame, muškarac traži sve načine da joj se što pre dopadne.

Ali nije uvek siguran šta "pali" u zavođenju.

Iako muškarce često smatraju "vođama flerta", većina njih zapravo ne zna kako uspešno da zavede ženu.

- Muškarci su ponekad skloni nespretnim izjavama kao što je, na primer: "Nedostaje mi moj plišani meda, hoćeš da ga zameniš?", koje kod žena ne ostavljaju pozitivan utisak - kaže autorka knjige "Superflert" Trejsi Koks.

- Budući da je flertovanje prvi korak u "lovu" na novu partnerku, muškarci moraju da se usavrše u toj veštini. Naime, neki momci nemaju samopouzdanja, pa se povlače i ne šalju devojkama signale da ih žele, zbog čega i devojke ostanu nezainteresovane za njih. Takve tipove žene nazivaju "dobri dečaci", a znamo kako oni obično završe.

Flertovanjem pokazujete interesovanje za ženu, a da bi bilo uspešno, najvažnije je znati šta "pali" u zavođenju.

- Važno je da flertovanjem istaknete svoju vrednost, ali i vrednost devojke koju zavodite. Naučno je dokazano da životinje koketiraju na svoj način kako bi privukle potencijalnog partnera kad su spremne, a isti princip važi i kod ljudi - navodi Koks.

1. Prirodno ponašanje

Prilikom flerta najvažnije je ponašati se prirodno.

- Da biste zaveli nekog, najvažnije je pokrenete intimnu napetost, a flertovanje je najbolji način da to postignete. Intimna napetost može se definisati kao "postojanje onih varnica privlačnosti koje sevaju u vazduhu na sve strane".

Ako ne postoji ta napetost, šanse da ćete zavesti damu koja vam se sviđa su minimalne. Koketiranje jača privlačnost i njime potencijalnoj partnerki dajete do znanja da vas privlači, što vam može pomoći u postizanju cilja - pojašnjava Koks i dodaje da je ključ u izazovu da to sve bude što prirodnije.

2. Komunikacija

Dodaje da je kod flertovanja najvažnije i to kako komunicirate Naime, nije važno samo šta kažete, nego i način na koji to kažete.

- Važno je da pripazite na govor vašeg tela. On mora preneti potencijalnoj partnerki poruku da vam se sviđa. Intimnu napetost je važno stvoriti na zabavan način. Koristan trik za stvaranje ove vrste privlačnosti su igrice toplo-hladno. Prvo uverite damu u to da vam se sviđa. Obasipajte je komplimentima i pažnjom da pomisli da ste ludi za njom, a posle toga je malo "ohladite". Nekim gestom navedite je da pomisli da ste se vi ohladili - ističe Trejsi.

Ona savetuje da je dobar način da odglumite da ste se "ohladili" to da joj ne odgovorite na poruku odmah.

- Takav postupak će je zbuniti i podstaći da se pokrene i potrudi oko vas ako hoće da vas zadrži. Ali zapamtite, važno je da ne preterujete, jer bi je to moglo u potpunosti ohladiti. Korisno je malo da je "bocnete" nezainteresovanošću, ali bitno je da to bude posle izliva osećanja.

Dodaje da, osim toga, mnogo devojaka ne zna šta zapravo želi, a to može biti velika prednost koja ide momcima na ruku.

- Više se potrudite oko devojke koja vam se sviđa, obasipajte je pažnjom i veće su šanse da će "pasti"na vas - savetuje Trejsi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati