Ljubav

Direktno.rs

28. 07. 2021. 18:07 7

Ispovest muškarca: Oženio razvedenu sa detetom i ima pravilo

Starati se o "tuđem" detetu veoma je plemenito i hrabro, ali i izazovno.

Svedoci smo čestih razvoda - gotovo svaki drugi brak se raspadne, te tako sve češće imamo i bračne parove sa decom iz prethodnih brakova.

Starati se o "tuđem" detetu veoma je plemenito i hrabro, ali i izazovno. Prenosimo iskustvo jednog muškarca koji se oženio ženom sa detetom iz prvog braka.

"Obrati pažnju šta radi. Radi domaći s njim. Vodi ga negde. To sam slušao svakog dana. Svakog dana, pokušavala je da meni nametne sve svoje obaveze oko deteta. Možda ćete me osuđivati, ali nakon godinu dana, rekao sam: Ovo dete ima biološkog oca.

Dečak ima 9 godina i nesvesno učestvuje u majčinim igrama. U početku je dolazio kod mene sa najglupljim pitanjima o svemu i svačemu, čak i kad mu je majka tu. Slao sam ga kod majke ili kod oca, ili upućivao na internet i knjige.

Osim pokušaja da na mene natovari sve odgovrnosti, bio sam optužen od žene kako ne dajem dovoljno novca. Trećinu plate dajem ženi i njenom detetu, trećinom platim račune, a preostalu trećinu, iskreno, potrošim na sebe.

Zar je to dete i kuća samo moja odgovornost? Biološki otac treba da učestvuje i u izdržavanju svog deteta, iako više ne živi s njim.

Jednostavno, smatram da muškarac ne treba da vuče čitavu porodicu na leđima, već svako treba da zna svoje obaveze i da ih ispunjava. Kad oženite ženu s detetom iz prvog braka, morate da postavite pravila i granice.

U suprotnom, bićete budala na čijoj grbači uživa čak i bivši muž.

Nakon puno svađa i pretnji raskidom, moja žena je to prihvatila. A ja sam voljen, volim i ne radim za druge više nego što bi trebalo i što mogu."

Da li se slažete sa stavom ovog muškarca?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati