Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Ljubav i seks

Direktno.rs

04. 06. 2021. 21:25 0

Nedopustive greške: Ne rušite partnerove snove

Greške u ljubavi su prirodna stvar. Da nema grešaka, ne bi bilo ni lekovitog praštanja. Ipak, postoje greške koje partneri često ponavljaju, a ne shvataju da one nisu bezazlene i da mogu da naruše romantični odnos.

Evo koje tri greške mogu biti pogubne za sreću u ljubavi:

1. Odbacivanje snova

Svako ima pravo na svoje snove, ideje i maštanja. Iako ste odlučili da svoj svet pretočite u zajednički sa partnerom, to ne znači da jedno od vas treba da izgubi svoju individualnost.

Ako partner predstavi neku svoju ideju, izmašta novi plan ili vam otkrije davno potisnuti san za koji smatra da jednog dana može biti realnost, ne sputavajte ga, ne omalovažavajte i ne podstičite ga da od toga odustane.

Svako ima pravo da sanja i svako ima šansu da ostvari svoje snove. Čak i ako vam se partnerova želja čini suludom, prihvatite je i razgovarajte o njoj. Pružite partneru podršku, ali mu i na lep način skrenite pažnju na moguće poteškoće. Ne dozvolite da se udaljite ako se neki vaši snovi ne podudaraju.2. Prebacivanje grešaka iz prošlosti

Kada jednom oprostite, budite sigurni da opraštate zauvek. Povratak u odnos posle velikih greški i rana koje su ostavili negativni postupci u prošlosti nikada nije bio lak. Zahteva određeni proces ponovnog prilagođavanja i sticanja poverenja. Ali, ako želite da odnos zaista uspe, onda je važno da partnera svakodnevno ne podsećate na loše poteze iz prošlosti i ne prebacujete mu stare greške.

Pokažite da ste zaista spremni da pružite vašem odnosu novu šansu. Ako se iste greške ponovo dogode, onda dobro razmislite - da li je ova veza vredna vašeg truda, vremena i emotivnog ulaganja?

3. Zbogom, istinsko JA

Odustajanje od sebe, zaboravljanje na lične potrebe i ograničena ljubav prema sebi čest su uzrok nedovoljne sreće u ljubavi. Koliko god osećate snažnu vezu i privrženu ljubav prema partneru, važno je da nastavite da volite, poštujete i udovoljavate sebi. To nije stvar sebičnosti ni ega, već samo dokaz da ste spremni za istinsku ljubav jer je osećate duboko unutar sebe.

Takođe, ne odustajte od svoje prave prirode, životne svrhe i misije, samo zato što ste pronašli partnera. Živite svoj život, otvorite svoje kofere prošlosti, skinite sve maske, ogolite svoju dušu i pokažite istinsko unutrašnje "JA".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]

Video dana

Rokenrol nema granice

Anketa

Koje voće/povrće je najbolje za vrele dane?

Rezultati