Ljubav

Direktno.rs

06. 04. 2021. 21:05 0

Dosadni u seksu? Jedan od četiri normalna straha

Seks je sjajan i divan, ali ponekad izgleda da kao da je pritisak u vezi s njim sve veći - treba biti ovakav ili onakav, raditi ove ili one stvari u krevetu, pa seks postaje vrlo komplikovana stvar.

Dakle, ako vas zanima jeste li jedina osoba koju muče određene stvari u seksu, evo 4 najčešćih briga:

1. Bojite se da ste dosadni - seksualna terapeutkinja Ava Pommerenk objašnjava kako su seksualni trendovi na vrhuncu, a zbog toga se oni tradicionalniji tipovi često osećaju loše. Boje se da su partneru dosadni, ali o tome, tvrdi Pommerenk, jednostavno ne treba brinuti.

2. Mislite da ne znate šta radite - za seks je potrebna vežba. Danas smo i u na tom području bombardovani nestvarnim očekivanjima pa je tako sasvim normalno ako se ne osećate samouverenim i nemate poverenja u svoje seksualne veštine - niste jedini jer je ovo jedna od najčešćih briga koje terapeuti slušaju.

3. Osećate pritisak - "Ono što sam primetila, a važi za oba pola, je seksualni pritisak. To može značiti pritisak da vodite ljubav u određenom trenutku u vezi (npr. nakon dva meseca veze), pritisak da magično znamo što partneru odgovara i pritisak odnosno strah od seksualnih disfunkcija", otkrila je terapeutkinja Jillien Kahn.

4. Stidite se fantazija ili fetiša - "Puno mojih klijenata ima fantazije ili fetiše kojih se srame", otkrila je Kahn. "Istina je da su vaše fantazije postojale i pre vas. Određeni tipovi filmova za odrasle su tu jer ih mnogi vole. Čak i retki fetiši nesu ništa čega se moramo stideti", dodala je.

Izuzetno je važno naglasiti da su fantazije samo fantazije i one ne znače da biste ono o čemu maštate voleli da uradite u stvarnom životu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati