Ljubav

Direktno.rs

27. 11. 2020. 17:28 0

Najgore stvari koje možete da kažete samcu

Iako dobronamerne, izjave koje okolina često daje samcima uvredljive su i mogu ne samo da im idu na živce već i da ih rastuže, a na vrhu liste su rečenice “pokušaj na nekim sajtovima za upoznavanje“ i “želiš da te upoznam s nekim?“

Trend izbegavanja braka, porastao je za 30 odsto tokom protekle decenije, pokazuje istraživanje. Ljudima od 30 godina je najteže kada nemaju partnera, a čak i onima koji vole slobodan život smeta im pritisak okoline koji očekuje da pronađu srodnu dušu.

Upravo je taj pritisak voljenih najgora stvar sa kojom se samci svakodnevno suočavaju.

Možda si previše izbirljiv/a 

Ova izjava je uvreda na nekoliko nivoa, smatraju psiholozi. Pored toga što nagoveštava da je čovek nesrećan i usamljen jer je sam, nameće činjenicu da je problem što ima previsoke kriterijume. Takođe, ovakav pritisak bliskih ljudi može navesti slobodnog muškarca da zaista pomisli da su njegova očekivanja previsoka i da je u redu biti zadovoljan vezom i partnerom koji ne ispunjava odgovarajuće kriterijume. 

Šta kažeš na to da nađeš nekoga preko interneta?  

Upoznavanje putem interneta i društvenih mreža je danas popularno, ali uz rizik od mnogih bizarnih susreta i lažnih predstavljanja. Za samce ovakva izjava zvuči kao recept za “očajnički potez“ sa značenjem “ako već ne možete nekoga da impresionirate u stvarnosti, možda to možete preko tastature“.

Jednom kad prestaneš da tražiš, ljubav će sama doći 

Takve izjave impliciraju da je samac nezadovoljan svojim statusom, ne uzimajući u obzir da se možda oporavlja od propale veze, nije spreman za novu vezu ili jednostavno ne želi da bude u vezi.Da li hoćeš da te ja upoznam sa nekim?

Srećno zaljubljeni, oženjeni prijatelji kao i samohrani roditelji često imaju veliku potrebu da budu ljubavni posrednici. Zato često pogrešno pretpostavljaju da oni mogu bolje da procene ko kome odgovara. Iako im je to zabranjeno da se mešaju, oni će često suptilno sugerisati kako šta treba, što samce dovodi u nezgodne položaje.

Potrudi se malo

Izlasci, zavođenje, upoznavanje, gubljenje kilograma, promena frizure ili bilo šta što drugi misle da je ultimatum za pronalazak ljubavi su uvredljivi saveti za jednog samca.  

Direktno im se kaže da nisu dovoljno dobri takvi kakvi jesu i da bi trebalo da promene nešto na sebi ili u sebi kako bi privukli druge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati