Ljubav

Direktno.rs

04. 03. 2023. 16:00 0

Čini se ili stvarnost: Prijatelj sabotira Vašu vezu?

Samo jedna osoba može da proceni da li je vaš novi partner prava osoba za vas ili ne, pokazalo je istraživanje.

Ta osoba nije nijedan od roditelja, niti su to kolege sa posla, u pitanju je vaš najbolji prijatelj. Ova osoba vas najbolje poznaje, jer kada pričate sa njim ili njom nemate potrebu da se cenzurišete ili da preskačete neki detalj.

Najbolji prijatelj zna sve naše mane i vrline i baš zato je ovo osoba koja najbolje može da proceni da li je neko za vas.

Međutim, ako je vama neko najbolji prijatelj nije nužno da ste i vi njemu ili njoj. Iako ćete često čuti rečenice poput: "Čuvam ti leđa", "Samo radi ono što mislim da je najbolje za tebe" ili "Barem meni uvek može da veruješ", morate dobro da se upitate da li je ovo ljubav ili sabotaža.

Vreme je da dobro proučite svog najbolje prijatelja i da vidite da li ima neke od ovih mana.

Žele da ostanete singl i da se stalno družite samo sa njima

- Da li moraš da pitaš za dozvolu ako želiš da izađemo sada?

Iako smo svi pomalo sebični uvek postoji neka granica. Ako je vaš najbolji prijatelj singl i želi da i vi ostanete sami kako biste izlazili i provodili slobodne dane zajedno onda je možda kucnuo čas da preispitate vaše prijateljstvo.

Ako počnete da izlazite sa nekim ko vas čini srećnim, a vaš prijatelj suptilno negoduje, pravi viceve o vašem partneru i komentariše njegov ili njen izgled, to onda ukazuje da se družite i verujete pogrešnoj osobi.

Ako ipak želite da sačuvate ovog prijatelj onda mu objasnite da ga nećete odbaciti sada kada ste u vezi. Niko ne bi trebalo da vas dovodi u situaciju da bitate između partnera ili prijatelja.

Dopada im se vaš partner

- Ako ti dosadi, prosledi ga meni.

Ako vaš najbolji prijatelj, čak i iz šale, flertuje sa vašim partnerom, gledajte da što pre prekinete ovo prijateljstvo, savetuje jedan Britanka (32).

- Bilo je izuzetno neprijatno kada sam saznala da je moja najbolja drugarica mesecima flertovala sa mojim suprugom. Bilo mu je neprijatno, ali je bio i polaskan. Kada sam konačno rešila da je pozovem i da je pitam zašto ovo radi, šokirao me je njen odgovor - napisala je anonimna britanka, prenosi "Daily Mail".

- Posle dramske pauze obratila mi se sa sarkastičnim tonom "Nisam mogla ni da predpostavim da si toliko nasigurna u sebe. Da li sam ti ja neka pretnja? Zar nemaš poverenje u muža?"

Previše su zaštitnički nastrojeni

- Da li si upoznala njegove prijatelje ili roditelje?

Prijatelji koji su previše zaštitnički nastrojeni i uvek kao detektivi sve istraže o osobi sa kojom izlazite, mogu da učine više štete nego koristi. Ovi prijatelj misle da niste u stanju da živite bez njih i veruju da samo oni znaju šta je stvarno najbolje za vas.

Oni će vas ubeđivati da niko nije dovoljno dobar za vas, jer vi možete da nađete nekoga ko je mnogo bolji, bogatiji, zgodniji.

Oni žele ono što vi imate

- Sigurno je lepo živeti bez brige o novcu, poslu ili sa kim ćeš izaći za vikend.

Najučestaliji razlog zašto vas neki prijatelji sabotiraju je zbog ljubomore. Nekada žele nešto što vi imate ali znaju da to nikada neće imati.

Ako se vaš "najbolji prijatelj" raduje kada raskinete, kada vas šef grdi na poslu ili kada ste primoreni da tražite novčanu pozajmicu - onda znajte da u njemu živi malo zeleno čudovište zvano ljubomora.

Zaljubljen je u vas

Ako je vaš najbolji prijatelj neko sa kim ste nekada bili u vezi znajte da se potajno nada da ćete ponovo biti zajedno. Ova osoba će se uvek truditi da vam sabotira vezu i da vas ubedi da ova savršena osoba nije za vas.

Najbolje bi bilo da uvek pitate još jednu osobu za savet oko ljubavi, jer od ovog najboljeg prijatelja neće imati vajde zbog otvorene ljubomore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati