Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Pure Wow ]

22. 06. 2020. 11:28 0

Pet načina kojima SIGURNO možete izbeći razvod

Bračne zavete je ponekad lakše izreći nego ispoštovati.

Priznajte: "u dobru i u zlu, u bogatstvu i siromaštu...do kraja života", izgleda bezazleno dok ne postane stvarnost, odnosno svakodnevica. Visok procenat razvoda ne samo u našoj zemlji, već i u svetu dokaz je koliko olako shvatamo značenje braka i sve što on sa sobom donosi. Potražili smo u tom pogledu savete stručnjaka na polju ljudskih odnosa i prenosimo vam njihovo mišljenje kako izbeći katastrofu zvanu – razvod.

Ne oslanjajte se na partnera po pitanju svega

Kada jednom stupite u brak, vaš suprug postaje vaša omiljena osoba na svetu. Neko na koga znate da možete da računate 24/7. Međutim, stručnjaci savetuju da pažljivo krenete ovom stazom. Preterano oslanjanje na partnera može dovesti do nepotrebnog pritiska i stvaranja zavisnosti. Provedite neko vreme odvojeno u toku dana, kako biste se više zaželeli jedno drugog. Budite nezavisni kao što ste to bili na početku veze.

Prodrmajte stvari kad god vam se ukaže prilika

Ovo se naročito odnosi na situaciju u spavaćoj sobi. Monotonija u krevetu ubija. Svaka osoba koja je više od dve godine u braku, ako želi da bude iskrena sa vama priznaće vam da je iskru s početka veze jako teško održati tokom godina. Psiholozi tvrde da je u pitanju sukob želje i ljubavi. Dok ljubav uživa da sve zna o svom partneru, želji je potrebna misterija. Najčešće se dešava da se parovi udobno smeste u sofi ljubavi i da prestaju da bude plamen želje. Izvinite se prvi

Neminovno je da i u najskladnijoj vezi s vremena na vreme dođe do nesuglasica i svađa. Tada se svako povlači u svoj ugao i čeka to čuveno “izvini”, bio kriv za svađu ili ne.

Ono što je najvažnije u jednoj vezi je činjenica da ne treba da čekate da vam voljena osoba priđe i zatraži izvinjenje. Nebitno čija je greška bila. Za svađu je potrebno dvoje. Onaj ko skupi hrabrost da kaže izvini, nije slab, već prepoznaje snagu svoje ljubavi.

Ako se vaša definicija ljubavi promenila, ne treba da paničite

Ljubav je kompleksna. Nije dovoljno samo biti zaljubljen da bi sve išlo glatko. Mnogi faktori utiču na osobe koje su u vezi i ljubav se aktivno menja. Ujedno je lepa, pozitivna, negativna i ponekad nepodnošljiva. Ako vam se čini da se ne osećate isto kao sa početka veze ne znači da je ljubav nestala već da ste vi sazreli. Više niste samo zaljubljeni, sad volite, a to je znatno drugačiji osećaj.

Prestanite da poredite vaše odnose sa drugima

Činjenica da vam dve osobe izgledaju srećno na slikama na društvenim mrežama nije merilo njihovog stvarnog odnosa. Poređenje sa drugima nikad ne donosi ništa dobro. Čak i ako ste trenutno zatrpani neplaćenim računima, imate malu bebu zbog koje ne spavate noćima, partnera viđate tek toliko da znate da postoji, ne znači da je vaša koleginica sa fakulteta srećnija sa svojim novim mužem u njihovoj vili na Bahamima.

Ako vas takve slike uznemiravaju odložite telefon i laptop na neko vreme, i posvetite se najboljoj verziji sebe. Pronađite ponovo sreću u svojoj zajednici, koja je tu sve vreme ali je zbog privida koji vam šalju društvene mreže, gurnuta u stranu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati