Kuhinjica

03. 03. 2022. 09:02 0

Ne volite kuhinju? Trikovi za lakše kuvanje

Bez obzira da li pripadate grupi koja uživa da provodi vreme u kuhinji, ili se užasavate svakog trenutka dok spremate obroke za svoju porodicu ili sebe, nekoliko trikova će definitivno svima vama olakšati ovaj posao.

Vaša kuhinja je sigurno ispunjena raznim spravama i alatkama namenjenim da ono što treba da obavite učine jednostavnijim.

Međutim, postoji nešto posebno u korišćenju predmeta za domaćinstvo kako bi priprema namirnica, kuvanje i čišćenje bili brži i efikasniji.

Evo jednostavnog trika koji će učiniti da voće koje ste nabavili duže ostane sveže.

Predstavljen je na blogu Recipe To Cook, a uključuje korišćenje lako dostupnog sastojka limuna! Isprobajte: u svaku kesu ili činiju sa voćem koje niste stigli da pojedete, a možda ste ga i previše kupili, stavite nekoliko kriški limuna. Održaće voću svežinu, a veliku razliku u njihovom stanju ćete brže uočiti ako pokraj neke voćke izostavite ovaj citrus: brže će potamneti, smežurati se i propasti.

Mleko ćete produžiti vek trajanja ako ga čuvate na srednjoj polici u frižideru, a ne u vratima, što radi većina od nas. Takođe, zamrzavanjem soka i nekog drugog pića u kockice leda osiguraćete da ne propadnu, a imaćete i spremno ohlađeno piće taman kad vam zatreba.

Isprobajte i ovaj trik: kad hoćete da kuvate jaja, prethodno ih potopite u sirće, neka tako odstoje pet do deset minuta. Ljusku ćete posle oguliti kao od šale!

Još jedan trik je dobrodošao kada je u pitanju priprema tvrdo kuvanih jaja. U šerpu sipajte vodu, so i sirće, a tek kada tečnost proključa pažljivo spustite jaja u nju i kuvajte oko 14 minuta.

A dok se spremaju jaja, sipajte tečnost za pranje sudova u bocu sa raspršivačem, najbolje u neku u kojoj vam je stajao tečni sapun.

Raspršivač sa doziranjem će olakšati posle čišćenje posuđa koje ste upotrebili za kompletan obrok, posebno tiganja i lonaca.

Odmah će se podjednako rasporediti po njima, natopiti sve površine, najviše tamo gde treba i brže očistiti, bez dugog ribanja i trljanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati