Kuhinjica
09. 02. 2022. 09:08 1
Pasulj kuvati u čaju od nane? Kuvar objasnio
Skoro svaka domaćica tvrdi da ima svoju malu tajnu uz koju joj je ručak makar za trunku bolji nego komšinicin. Ali da se pohvali tom tajnom - retko koja hoće. Zato vam mi otkrivamo jedan super trik uz koji će vam pasulj biti kao nikad do sada.
Nenad Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog, nekadašnji šef hilandarske kuhinje i autor emisije "Neša Travka" na domaćem "Kitchen TV-u", otkrio je kako se sprema vrhunski pasulj.
- Uveče ga potopim u čaj od nane, pustim da proključa i ostavim preko noći. Ujutru prospem višak vode, onda nalijem, dodam luka i rendanu šargarepicu jer mu da slatkoću i malo vranilove trave - objašnjava najpoznatiji travar s juga Srbije i dodaje kako je tada pasulj mnogo ukusniji jer se bolje skuva.
Komentari 1
ostavi komentar