Kuhinjica

Direktno.rs

24. 01. 2022. 09:00 0

Trik da očistite aspirator: Da bude kao nov

U toku prazničnog januara kuhinjski aparati su vam sigurno radili punom parom, pa vas sada očekuje veliko spremanje da bi sve doveli u prvobitno stanje. Jedna od stvari koja se najređe čisti, jer je i najmanje uočljiva kada su na njoj prašina i prljavština je kuhinjski aspirator. Osim toga, ovaj aparat zadaje dosta problema pri čišćenju, ali uz konkretne trikove ništa nije nemoguće.

Aspirator je uvek na udaru isparenja, pa se na njemu brzo i lako talože prljavština i masnoća, a toplota kojoj je izložen dovodi do toga da se nečistoće sasuše i da ih je teško očistiti.

Potrebno je:

duboki pleh

šolja sode bikarbone

voda

Uklonite filtere sa aspiratora. U posudu sipajte 2-3 litra vode i stavite da proključa, a za to vreme pripremite duboki pleh, dovoljno veliki da filter stane u njega.

U pleh sipajte proključalu vodu, dodajte pola šolje sode bikarbone i potopite filter aspiratora. Efekat ćete početi odmah da primećujete, jer će masnoća početi da se odvaja, otapa i izlazi na površinu vode.

Posle nekoliko minuta potapanja izvadite filter, operite ga deterdžentom i toplom vodom ili ga za još bolji efekat operite u mašini za sudove.

Isto uradite i sa drugim filterom.

Ovu metodu ponavljajte s vremena na vreme, kako bi vaš aspirator bio uvek čist - efikasna je, a neće oštetiti filtere na aspiratoru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati