Kuhinjica
13. 01. 2022. 06:44 0
Faširane šnicle sa pavlakom i jajima
Sjajan recept za najmekše šnicle koje se svima dopadaju.
Sastojci:
400 g mlevenog mesa,
2 jaja,
4 čena belog luka,
6 struka peršuna,
3 kašike kisele pavlake,
4 kašike prezli,
so,
biber,
kukuruzno ulje za prženje.
Priprema: U činiju stavite mleveno meso, dodajte jaja i lagano promešajte. Dodajte zatim pavlaku, sitno iseckan beli luk, prezle, seckani peršun, so i biber, pa dobro izmešajte dok se masa ne poveže.
U veći tiganj sipajte ulje i zagrejte na laganoj vatri. Kašikom vadite masu i spuštajte u zagrejano ulje, pa pržite šnicle dok ne porumene.
Kada su gotove šnicle izvadite na papir i ostavite par minuta da papir upije masnoću. Služite uz krompir pire, pirinač ili grašak.
Komentari 0
ostavi komentar