Kuhinjica
07. 12. 2021. 06:00 0
Punjeni krompir: Jelo koje uvek oduševi
Krompir punjen pečurkama i kačkavaljem.
Sastojci:
– 8 krompira
– 200 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 100 g sira kačkavalja
– peršun
– beli luk
– so, biber
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– bešamel sos
Priprema:
Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte.
Kad su do pola kuvani prerežite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu da koju ćete kasnije puniti.
Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove.
Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga i inače pravite (maslac, brašno, mleko).
U još topli bešamel sos dodajte rendani sir, dinstane pečurke so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.
Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju zlatnu boju.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar