Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

05. 12. 2021. 07:00 0

I mirisna i ukusna: Limun pita

Lagan i osvežavajuć desert koji se jednostavno priprema.

Sastojci:

Za koru:

220 g mekog brašna,

prstohvat soli,

100 g maslaca,

70 g šećera u prahu,

1 jaje.

Za fil:

1 limun srednje veličine,

250 g šećera,

2 jajeta,

25 g gustina,

1/2 čaše pavlake.

Priprema: U posudu stavite brašno i so, dodajte hladan maslac isečen na kockice, pa ga utrljavajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smesu. Jaje i prah šećer razmutite viljuškom, dodajte u brašno, pa zamesite glatko testo. Formirajte disk, uvijte ga u plastičnu kesu i ostavite u frižideru pola sata.

Limun operite, odstranite mu vrhove, pa ga zajedno s korom isecite na kolutove. Izvadite mu koštice i sa 100 g šećera ispasirajte u blenderu. Prebacite u činiju, dodajte ostatak šećera i gustin, pavlaku i jaja, pa dobro izmešajte.

Pripremite okrugli pleh prečnika 25 cm. Preko pek-papira razvaljajte testo na krug prečnika 30 cm. Prebacite testo sa papirom u pleh tako da papir ostane sa gornje strane. Odlepite ga, a ivice testa priljubite uz ivice pleha. Testo izbockajte i pecite 10–15 minuta na 175 stepeni.

Preko polupečenog testa sipajte pripremljen fil i vratite u rernu, te pecite još oko 30 minuta. Pečen kolač ostavite da se ohladi i poslužite. Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mocart