Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

03. 12. 2021. 06:00 0

Sarma sa sojom i šampinjonima, bolja od klasične

Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.


Sastojci:

50 g sojinih ljuspica,

1 crni luk,

1 šargarepa,

100 g šampinjona,

so,

biber,

50 ml ulja,

mirođija,

0,5 dl paradajz soka,

1 kašika bibera, 

3 kašike pirinča,

1 srednja glavica kiselog kupusa,

brašno,

crvena mlevena paprika.

Priprema: Soju potopite u ključalu vodu pa ostavite da odstoji 15 minuta. Povrće očistite. Od kupusa odvojite listove. Luk sitno iseckajte, iseckajte šampinjone i šargarepu izrendajte.

Luk stavite u tiganj, pa ga malo prodinstajte, dodajte šargarepu i na kraju šampinjone i nastavite dinstanje. Kad su šampinjoni polu skuvani sklonite sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirođiju, pa sve sjedinite. Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte sarmu.

Slažite u posudu, pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva. Na kraju zapržite sa malo mlevene paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još desetak minuta da vri. Ugasite i neka odstoji još malo, pa posnu sarmu servirajte toplu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati