Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

03. 12. 2021. 06:00 0

Sarma sa sojom i šampinjonima, bolja od klasične

Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.


Sastojci:

50 g sojinih ljuspica,

1 crni luk,

1 šargarepa,

100 g šampinjona,

so,

biber,

50 ml ulja,

mirođija,

0,5 dl paradajz soka,

1 kašika bibera, 

3 kašike pirinča,

1 srednja glavica kiselog kupusa,

brašno,

crvena mlevena paprika.

Priprema: Soju potopite u ključalu vodu pa ostavite da odstoji 15 minuta. Povrće očistite. Od kupusa odvojite listove. Luk sitno iseckajte, iseckajte šampinjone i šargarepu izrendajte.

Luk stavite u tiganj, pa ga malo prodinstajte, dodajte šargarepu i na kraju šampinjone i nastavite dinstanje. Kad su šampinjoni polu skuvani sklonite sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirođiju, pa sve sjedinite. Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte sarmu.

Slažite u posudu, pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva. Na kraju zapržite sa malo mlevene paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još desetak minuta da vri. Ugasite i neka odstoji još malo, pa posnu sarmu servirajte toplu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Rešenje za KZN

Zoran Živković [26.01.2022.]


Anketa

Šta će biti sa Rio Tintom?

Rezultati

Video dana

Ispit za kurira-dostavljača