Kuhinjica
18. 11. 2021. 06:00 0
Malo drugačiji doručak: Poširana jaja u paradajz sosu
Jednostavno, lagano, zasitno...
Sastojci:
350 g paradajz pirea,
1 kašika maslinovog ulja,
1 čen belog luka,
1 kašičica šećera,
1 kašičica tucane crvene paprike,
so,
biber,
4 jaja,
rendani parmezan.
Priprema: Zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno seckani beli luk i tucanu papričicu i kuvajte oko minut, sve vreme mešajući. Dodajte paradajz sos i nakon što proključa dodajte šećer, so i biber. Smanjite vatru i kuvajte 10-20 minuta.
Polako razbite jaja u paradajz sos i ostavite da se kuvaju pet minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji 2-3 minute. Po želji jaja prebacite na komad tosta. Prelijte sos preko jaja, stavite malo narendanog sira i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar