Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

26. 10. 2021. 06:00 0

Pileći rolat sa paprikom i sirom, ukusan i topao i hladan

Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa i povrća koju vredi probati.

Sastojci:

700 g pilećeg mlevenog mesa,

3 jaja,

4 fileta pečene paprike,

200 g mrvljenog sira,

1 glavica crnog luka,

2 čena belog luka,

5 kašika prezli,

150 g slanine u listovima,

1 kašičica mlevene crvene paprike,

1 kašika seckanog peršuna,

mešavina suvog začina,

biber.

Priprema: Crni luk izrendajte na krupno, a beli luk što sitnije iseckajte. U većoj posudi sjedinite mleveno meso, jaja, mlevenu papriku, peršun, začine po ukusu, crni i beli luk. Zatim postepeno dodavajte prezle dok ne dobijete ujednačenu masu.

Paprike koje su ispečene presecite sa jedne strane pa stavite sir i preklopite ih sa drugom polovinom i ostavite na stranu. Na papiru za pečenje naređajte listove slanine.

Rukama meso nanesite preko slanine i oblikujte u pravougaonik. Na sredini mesa naređajte napunjene paprike sa sirom. Preklopite pažljivo meso, uz pomoć papira, tako da napravite rolat.

Gotov rolat zavijte u papir na kom ste pravili rolat, uvrnite krajeve i vežite kuhinjskim koncem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta, zatim otvorite papir i istresite rolat na pleh, pa pecite još 5-7 minuta dok vam ne porumeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekvilibristika u Srbiji

Zoran Živković [26.11.2021.]


Anketa

Kako se grejete ove zime?

Rezultati

Video dana

Profesionalni oštrač noževa