Kuhinjica
21. 09. 2021. 06:00 0
Ovsena kaša sa jabukama i bademima
Laka za pripremu i veoma ukusna voćna kaša za početak dana.
Sastojci:
– 1 šolja ovsnih pahuljica (šolja – 200 ml)
– 2 šolja mleka ili vode
– 2 manje jabuke
– 1 kašičica cimeta
– 1-2 kašike meda
– prstohvat morske soli
– šaka preprženim bademima
Priprema:
Ovsene pahuljice zajedno sa mlekom kuvajte dok smesa neproključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i na nastavite sa kuvanjem još pet do 10 minuta.
Kaša je gotova kada postane kremasta.
U kašu dodajte cimet i med, pa izmešajte.
Dodajte jednu rendanu jabuku u kašu, a drugu iseckajte, pa stavite na vrh kaše.
Na kraju pospite sa prepečenim seckanim bademima.
Ukoliko želite umesto badema možete koristiti i orahe.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar