Kuhinjica
18. 09. 2021. 07:00 0
Morate ih spremiti: Cepkane paprike sa belim lukom
Salata koja obara s nogu...
Sastojci:
4 kg mesnate crvene paprike,
4 ljute paprike,
6 čena belog luka,
16 čena belog luka,
2 kašičice soli,
250 ml vode,
250 ml sirćeta,
100 g šećera,
2 kašike zrna slačice,
1 kašičica bibera u zrnu.
Priprema:
Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite. Paprike blanširajte u posoljenoj vodi oko 4-5 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U vodi skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice, biber i so, dodajte paprike, pa ostavite osam sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.
Komentari 0
ostavi komentar