Kuhinjica
22. 07. 2021. 07:11 0
Nešto malo drugačije: Junetina sa paradajzom i rukolom
Zalogaji kojima ćete se stalno vraćati.
Sastojci:
500 g junetine,
300 g rukole,
300 g paradajza,
1 glavica crnog luka,
1 dl crnog vina,
biber,
so,
ulje,
1 dl soka od narandže,
1 ljuta papričica,
1 lovorov list.
Priprema: Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite sa dinstanjem dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Pomešajte sok od narandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelite opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajiz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar