Kuhinjica

[ Izvor: bakina kuhinja ]

01. 05. 2021. 07:52 0

Vaskršnja torta: Lagana, jednostavna za pripremu, ne peče se

Veoma ukusna sladoled torta za svečane prilike

Potrebno je:

150 gr mlevene plazme

100 gr mlevenih oraha

100 gr otopljenog maslaca

100 gr suvog grožđa potopljenog u rum

100 gr žele bombona

2 kašike mleka ili soka

200 ml slatke pavlake

100 gr kisele pavlake

1 kesica želatina

orah za posipanje ili čokolada

500 gr jagoda ili drugog voća (maline, kupine, banane)Priprema:

U vanglicu sipati mleveni keks, dodati orah, suvo grožđe, seckane žele bombone. Sipati otopljen masac i dva kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh i istresti sastav i kašikom pritisnuti do dna da se izjednači.

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se.

Poređati pola centimetra šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade ili rasuti mlevene orahe. Staviti u frižider da prenoći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati