Kuhinjica

[ Izvor: Punkufer.hr ]

09. 04. 2021. 06:00 0

Gastronomska fantazija iz Japana: Burger-palačinke

Jagode i čokolada ili šlag u sendviču od slatkih palačinaka su specijalitet koji nam dolazi iz Japana, a koji je zavoleo ceo svet ...

Burger-palačinke je novi hit na društvenim mrežama, a iza neobičnog imena stoje dve jastičaste palačinke punjene voćem, čokoladom, šlagom, sladoledom, kreme od vanile ili karamele. Ovaj slatki trend ubrzo je osvojio svet i pojavio se u slanim varijantama sa sirom, prženom slaninom i šunkom.

Mekana tekstura palačinki dobija se zahvaljujući belancu koji se umuti u čvrst sneg i tek onda dodaje u ostatak smese. Rezultat su vazdušni mehurići koji ostaju "zarobljeni" u testu.

Da biste dobili lep oblik, smesa za palačinke se peče u okruglim kalupima na tiganju, oko sedam minuta dok ne naraste. Zatim palačinku okrenite u kalupu pomoću špatule i pecite još tri minuta. Svaka strana treba da ima smeđu, ali ne previše tamnu boju.

Kada se pufnaste palačinke ispeku, onda sve što treba da uradite je da se odlučite za punjenje, da li ćete se opredeliti za jagode sa medom ili šlagom ili neku drugu finu kombinaciju - vama je od volje.Sastojci:

4 belanca

2 žumanca

1/4 šolje mleka

2 kašičice ekstrakta vanile

6 kašika brašna

1 kašika praška za pecivo

5 kašika šećera

Priprema:

Prvo odvojite belanca od žumanca. Posudu u kojoj su belanca stavite u frižider na 15 minuta. U međuvremenu, u posudu sa žumancima dodajte mleko i vanilu, umutite žicom, a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite kašikom dok se ne sjedini, ali nemojte preterati. Belanca umutite dok ne postanu prozirno bela. Zatim postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrsti sneg. Polako dodajte belanca u smesu sa žumancima i lagano promešajte.

Pouljite tiganj, zagrejte ga i ispecite palačinku po palačinku.

Na kraju uživajte u folivanju sa omiljenim sastojcima, jagose sa šlagom, čokoladom ili nešto drugo po vašem ukusu, pustite mašti na volju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati