Kuhinjica
29. 12. 2020. 06:03 0
Najbolja gibanica, a najlakše se pravi: Bogata i sočna
Svi koji probaju traže parče više!
Sastojci:
500 gr gotovih kora
500 gr sitnog sira
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode(obicna voda sa dve kasicice praška za pecivo)
1/2 šolja ulja
1 kašicica soli
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje.
Pripremite preliv:
Promešajte jaja, jogurt, vodu ,ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.
Raširite jednu koru na radni sto i poprskajte ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.
Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Može na dva prsta rastojanje i izađe deset parčadi.
Onda se oštrim nožem iseku parčići.
Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Poređajte sve parčice jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugačak.
Ako je okrugao, onda ređata u krug i zavšavate u sredini.
Pažljivo prelijte rolatice sa prelivom, tako da svaki rolatić dobije istu količinu preliva, da bi posle bilo jednako sočno.
Pecite oko 40 min. ili dok gibanica dobro ne porumeni.
Posluživanje
Ovo je zaista veoma lak recept za pravljenje i nema opsanosti da vam gibanica ne narasne ili ne uspe.
Komentari 0
ostavi komentar