Kuhinjica

Direktno.rs [ Izvor: Žena.ba ]

07. 05. 2020. 07:04 0

Sprečite zamrzivač da taloži led: JEDNOSTAVNO JE

Skupljanje leda gde mu nije mesto u zamrzivaču je uobičajena pojava koja muči svaku domaćicu. Zašto se zapravo stvara i kako da ga se rešimo?

Led u zamrzivaču je prava noćna mora i niko nije srećan kada ga vidi. Unutar zamrzivača stalno kruži hladni vazduh. Ako topao ili vlažan vazduh uđu u zamrzivač, stvara se sloj leda na mestu gde se sreće sa hladnim vazduhom.

Zato su najverovatniji uzrok stvaranja leda, nepravilno zatvorena vrata. Takođe je važno proveriti da li su vrata pravilno postavljena na zamrzivač i da li postoje otvori ili pukotine.Zatim je važno proveriti da li je protok hladnog vazduha centralizovan. Nikada ne naslanjajte predmete na zidove zamrzivača, već stavljajte hranu na sredinu kako bi  se očuvao što bolji protok vazduha.

Uz genijalan trik koji vam ovog puta otkrivamo, moći ćete da sprečite nastanak leda tamo gde mu nije mesto jednom za sva vremena!

Sve što treba da uradite je da očistite svoj zamrzivač ili hladnu komoru frižidera od leda koji tu postoji, ako ga ima i potom zidove, fioke i sve druge elemente premažete uljem.

Dovoljno je da na jednu lopticu vate naneste malo ulja, potom to namažete u unutrašnjost svog zamrzivača. Na taj način, stvorićete klizavu površinu na kojoj led neće moći da se formira.

Ovaj postupak traje samo nekoliko minuta, a sprečiće sve vaše muke sa šerpama ispunjenim toplom vodom, brisanjem i mukotrpnim razbijanjem leda koji se taloži konstantno.

Neka led u vašem zamrzivaču od sada postoji samo tamo gde mu i jeste mesto!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati