Korona

Direktno.rs

09. 11. 2021. 13:53 17

SSP: Režim da odgovori da li je za uvođenje beneficiranog radnog staža radnicima u Kovid sistemu

Odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde zahteva od Vučićevog režima da odmah odgovori na zahtev nezavisnih sindikata za uvođenje beneficiranog radnog staža zdravstveni radnicima koji rade u Kovid sistemu.

Dalje se u saopštenju navodi:

Ćutanje režima govori da ih život zdravstvenih radnika ne zanima kao i da je bilo kakva javna rasprava o stanju u kome se nalazi zdravstveni sistem nepoželjna.

Životi pacijenata i zdravstvenih radnika su ovom režimu manje važni od rejtinga koji pokušavaju da održe lažima o uspešnoj borbi protiv Covida-19.

Ogromno fizička iscrpljenost zbog rada u nemogućim uslovima, neplaćeni prekovremeni sati, psihičke traume zbog velikog broja umrlih pacijenata su samo neki od gorućih problema u zdravstvu ali i razlog zašto bi odluka o beneficiranom radnom staža bila mali, a zasluženi znak zahvalnosti celog društva za lične žrtve velikog broja zdravstvenih radnika.

Pored medicinara odluka o beneficiranom radnom staža je posebno važna za osoblje koje čisti i održava Kovid objekte, radeći satima u skafanderu za republički minimalac.

Stranka slobode i pravde traži od vlasti hitno usvajanje zahteva za beneficirani radni staž, a našim medicinarima herojima obećavamo da će skori kraj naprednjačkog režima doneti brzo i pravedno rešenje kako pitanja beneficiranog radnog staža tako i drugih teških problema koji muče pacijente i zdravstvene radnike - stoji na kraju saopštenja Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati