Korona

Direktno.rs

27. 10. 2021. 12:40 15

Vučiću, jesi li pobedio koronu rakij(ic)om?

Najbolja terapija za lečenje koronavirusa za predsednika Aleksandra Vučića u februaru 2020. godine bila je jedna rakijica, a zatim prema rečima doktora Nestorovića kratak šoping u Milanu, jer ovo je ipak bio "najsmešniji virus u istoriji čovečanstva koji postoji na Fejsbuku". Danas, gotovo dve godine od početka pandemije, situacija nije nimalo smešna.

Među najneodgovornjim izjavama državnika o koronavirusu, svakako je ona genijalna predsednika naše države da koronu leči jedna rakijica dnevno.

- Ja sam našao još jedno, da se našalim na svoj račun i sad vidim da Amerikanci na tome insistiraju, pošto su mi rekli da alkohol gde stavite da tu koronavirus ne raste. Sada sam našao sebi dodatni razlog da popijem po jednu čašicu dnevno, iako to nema veze sa tim alkoholom, ali sam to sebi izmislio - rekao je Vučić na početku pandemije.

Pošto je predsednik vrsni poznavalac i ljubitelj ovog pića, Srpska napredna stranka nije propustila priliku ni da proizvede rakiju sa imenima predsednika Vučića i njegovog brata Andreja. No, da li Vučić i dalje pije jednu čašicu dnevno i rakiju proizvodi više nije ni bitno.

U Srbiji svakoga dana od posledica koronavirusa, prema zvaničnim podacima, umre preko 50 ljudi. Naša zemlja je prema broju novozaraženih i preminulih od koronavirusa lider u Evropi, a epidemiološka situacija svakim danom je sve gora i gora. 

Mera Kriznog štaba sa kovid propusnicama od 22 sata slična je predsednikovoj preporuci o čašici alkohola, jer virus za nadležne izgleda pre večeri ne postoji. Iako stručnjaci upozoravaju da je ova mera blago rečeno smešna i da nam trebaju ozbiljnije, vlast ćuti i posmatra, a predsednik i dalje održava jutarnju rutinu.

Njegov savet će verovatno u praksi primeniti i danas na slavi SNS-a, te bi i sam predsednik sa svojim podanicima mogao da nategne jednu.

Živeli!

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati