Korona

Direktno.rs

24. 09. 2021. 06:14 16

"Majka umrla u kovid bolnici, nisu nam vratili zlato i mobilni": Ćerka pokojnice traži odgovore

Spasenija Pavlović (69) iz Žagubice preminula je 7. septembra u bolnici u Kruševcu. Porodica je sutradan obavila identifikaciju, kada su, kako navode, preuzeli telo, novčanik i garderobu, ali ne i lične stvari, odnosno crnu torbicu koja je bila kod nje dok je bila na odeljenju poluintenzivne nege. Torbicu nisu preuzeli jer je nije bilo, kaže ćerka preminule Jovanka Jović.

- Prijavili smo portiru na licu mesta, koji je kontaktirao to odeljenje i preneo nam da torbice nema i da ukoliko se nađe, pozvaće broj za kontakt koji je dat pri prijemu u bolnicu, ali da se i mi interesujemo, jer su u velikoj gužvi. Svakodnevno smo zvali i raspitivali se za istu, ali smo uvek dobijali isti odgovor - da torbe nema i da ostavimo broj telefona za kontakt, ukoliko je nađu - tvrdi za Direktno.rs ćerka preminule žene, Jovanka Jović.

S obzirom na to da je prošlo dve nedelje, a porodica nije uspela da dobije sve stvari pokojnice, smatraju da zaslužuju bar informaciju gde su nestale stvari preminule.

- Moja porodica i ja smo imali razumevanja da su u bolnici zatrpani poslom usled velikog broja novih prijema. Prilikom preuzimanja tela videla sam da nismo jedini koji su se suočili sa istim problemom - navodi Jovanka.

Prema njenim rečima, u torbici su se, pored ličnih stvari, nalazile tri zlatna prstena, zlatna ogrlica, zlatne minđuše, mobilni telefon i novčanik. Zato je malo nerealno da je novčanik vraćen, a ostalo "ne može da se pronađe", navodi ćerka preminule žene.

- Kada sam im u poslednjem pozivu saopštila da ću slučaj prijaviti policiji, insistirali su da sačekam i pošaljem im mejl u kome ću obrazložiti problem, što sam i uradila, ali me nisu udostojili ni odgovora - kaže ova žena.

Prema njenim rečima, slučaj su prijavili policiji. Oni su im javili da je pronađen novčanik, torba i mobilni telefon, "nekih zlatnih alki i prstenja ima kod glavne sestre", ali da se ne zna čije je, zlatne ogrlice nema.

- Na naše objašnjenje policiji da mi možemo da prepoznamo njen nakit, oni su nam rekli da tako to ne ide. Ne znam da li imaju neki revers primljenih stvari, ali nelogičnosti ima - kaže Jovanka i rezignirano nastavlja:

- Novčanik moje majke je predat mom bratancu kada i garderoba i on tom prilikom nije potpisao nikakav revers. Mogli smo da kažemo da ga nismo uzeli, ali moja porodica nije takva. I pored toga, nama ne javljaju da je zlatna ogrlica pronađena i nemamo mogućnost da kad odemo po stvari da prepoznamo dva prstena, burmu i alke, tako da i dalje čekamo, jer nam nije blizu da iz Žagubice idemo za Kruševac, možda i ni za šta - navodi Jovanka Jović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati