Korona

M. Z.

13. 09. 2021. 22:25 48

Ugostitelji: Kovid sertifikati? Nećemo da delimo goste!

Udruženje ugostitelja Srbije - ESNAF oglasilo se nakon najave premijerke Ane Brnabić da je u planu uvođenje kovid sertifikata, koji bi se odnosili na boravak u ugostiteljskim objektima, te je ovo Udruženje navelo da "ne želi da diskriminiše goste".

Saopštenje Udruženja ugostitelja Srbije - ESNAF prenosimo u celosti:

"Poštovani,

Kafana je oduvek bila najvažnija državna institucija! Ona je okupljala ljude svih slojeva i zanimanja. Kafane su bile mesta u kojima su se sklapala prijateljstva, započinjale ljubavi, ispraćali vojnici i čekale zore uz muziku. Ugostiteljski objekti su kroz istoriju imali i još uvek imaju izuzetno značajnu ulogu u društvenom i kulturnom životu Srbije. U kafanu ste mogli da uđete sami, a izađete sa tri kuma.

Danas, to je značajna privredna grana u kojoj posluje preko 18.000 objekata i koja zapošljava preko 100.000 ljudi. Ugostiteljski objekti su demokratski prostor gde ljudi slobodno izražavaju svoja mišljenja, nisu važne ni godine, ni zanimanje, niti je ikada postojao bilo kakav drugi uslov za boravak u njima. U ugostiteljstvu je svaki gost jednak i dobrodošao.

Danas nas je zateklo saopštenje da neko planira, uvođenjem kovid sertifikata, koji će važiti samo za ugostiteljski sektor, da određuje uslove pod kojima mi treba da "delimo" svoje goste?!

Smatramo da bi realizacijom ovakvog plana bila izvršena direktna diskriminacija naših sugrađana, a i samih ugostitelja, koji se ponovo omalovažavaju kao manje bitni činioci ekonomije ove države i stavljaju u neravnopravan položaj u odnosu na sve ostale preduzetnike. Sve ovo je čak i manje važno od činjenice da taj plan podrazumeva da mi, ugostitelji, pristanemo na to da delimo - diskriminišemo naše goste?!

ESNAF stoji iza toga da su za nas svi naši gosti jednaki i da nećemo dozvoliti zloupotrebu ugostitelja u cilju NEUSTAVNOG diskriminisanja građana Srbije - naših gostiju.

Esnaf Ugostitelja Srbije će se svim raspoloživim pravim i etičkim sredstvima suprotstaviti nameri da se selektivnim uvođenjem kovid sertifikata u ugostiteljstvu otvore vrata za ukidanje osnovnih ljudskih prava i sloboda u društvu. Svi naši gosti su oduvek bili i ostaće jednaki i dobrodošli, bez obzira na veru, pol, nacionalnost, zanimanje, materijalno stanje, pa i na - vakcinaciju!", navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja Srbije - ESNAF.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati