Korona

[ Izvor: Danas ]

13. 09. 2021. 10:44 6

Panić: Moguća korupcija i propusti u sprovođenju kovid propusnica

Na uvođenje „kovid sertifikata“, mere koju Vlada Srbije još uvek razmatra, pojedinci iz opozicije gledaju kao na „vid represije“ a sumnjičavi su i lekari, iako načelno smatraju ovo dobrom merom.

Predsednik sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, član Ujedinjeni protiv kovida, ističe da sama mera „kovid propusnice“ nije loša, naprotiv, UPK su je predlagali u više navrata. Ipak, Panić ukazuje na moguću korupciju i propuste u sprovođenju ove mere.

- Vlada je više puta stavljala tu priču u žižu javnosti a nikada nije stvarno primenila ovu meru. Čini mi se da to više služi da motiviše neke građane da se vakcinišu nego što su ozbiljni oko primene. Mogli bi da se diskutuje da li je to pokazatelj neuspeha Vlade, da i pored velikog broja vakcina i posle godinu i po dana, nije u stanju da podigne stepen vakcinacije? Svakako podržavam meru kovid propusnice, pa i kao vid motivacije, ali plašim se kako će se dolaziti do tih sertifikata - naveo je Panić.

On je objasnio da bi kovid sertifikat trebalo da imaju i oni koji su vakcinisani ali i oni koji su preležali virus, te da se sa ovom drugom grupom otvara veliki prostor za mahinacije.

- Prisutnost korupcije na svim nivoima je velika, a najčešće je to preko političkih veza zato se bojim da će i neki koji nisu bolovali niti vakcinisani dobiti taj sertifikat a to znači da oni mogu da se pojave, zaraženi, u prostoru gde će se mere labavije poštovati gde će ljudi biti opušteniji misleći da su tu svi bezbedni - navodi Panić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati