Korona

Direktno.rs

21. 07. 2021. 10:48 15

Ko će biti odgovoran kad skoče brojevi zaraženih?

Da medicinski deo Kriznog štaba ima kozmetičku, a neretko se utapa i u političku funkciju - odlična je bila prilika za videti kada su prethodnih dana održani mitinzi Srpske napredne stranke sa nekoliko hiljada simpatizera, i to u jeku panike i opasnosti koja preti od delta soja koronavirusa.

I dok epidemiolozi upozoravaju na delta soj i apeluju na nevakcinisane, postavlja se pitanje ko će da apeluje na SNS koji organizuje mitinge sa hiljadama ljudi, prvo u Nišu, a zatim i u Novom Sadu.

Tiskali su se naprednjaci u, čini se, beskonačnim redovima po halama Čair i Spens, a dan nakon političkog spektakla u Nišu oglasio se i epidemiolog Predrag Kon koji je upozorio na skok broja zaraženih u narednim nedeljama.

Kon je upozorio da se za tri nedelje može desiti da brojevi novih slučajeva ponovo postanu četvorocifreni na dnevnom nivou, a da će bolnice novozaraženima "verovatno početi da se pune već za sedam dana".

- Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Za one koji me optužuju da širim paniku… Kada vatra započne sakrijete se i ne gledate, samo da niko ne vidi… Manite se toga - napisao je Kon.

Javnost, međutim, sigurno ne zamera Konu da je sotona, ali zamera svim nadležnima koji se ne oglašavaju kada se organizuju masovna okupljanja, a naročito ona politička, o kojima se uvek ćuti.

Tako je bilo i prošle godine kada su organizovani izbori i svakodnevni mitinzi vladajuće stranke širom zemlje, a Krizni štab ih prećutno aminovao u jeku pandemije. Za porast broja zaraženih krivi su bili sami građani.

Možemo samo da pretpostavimo šta nam sledi.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati