Korona

[ Izvor: Nova.rs ]

17. 06. 2021. 07:47 0

Danas „leže“ 3.000 dinara za vakcinisane

U Srbiji danas počinje isplata novčane nagrade svim prijavljenim vakcinisanim građanima, starijim od 16 godina. Isplata ove novčane pomoći države počele je juče kada su novac dobili vakcinisani penzioneri, a od danas su na redu svi ostali građani.

Svi građani koji su se do 15. juna prijavili putem sajta Uprave za trezor ili kol-centra za novac od države za sve koji su primili vakcinu protiv koronavirusa počinje danas da se isplaćuje. Dan ranije ovaj novac je uplaćen svima vakcinisanim penzionerima, koji su automatski bili prijavljeni.

Na račune pola miliona građana danas će biti isplaćen ovaj novac, a očekuje se da do kraja nedelje bude završena isplata za sve vakcinisane koji su se prijavili za ovu novčanu nagradu države.

Pravo na ovu pomoć imaju građani Srbije koji su stariji od 16 godina i koji su do sada dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa. Vlada Srbije prethodno je produžila rok za prijavu za vakcinu do 31. maja u ponoć, i pod uslovom da vakcinu dobiju u narednih sedam dana.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je saopštio da se za ovu pomoć države prijavilo skoro 1,4 miliona građana, imajući u vidu i milion penzionera kojima je novac već juče legao na račune, ukupan broj ljudi koji će dobiti ovu pomoć je 2,4 miliona. Mali je tom prilikom poručio da time država nastavlja da, kako kaže, podržava građane i privredu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati