Korona

[ Izvor: Mediji ]

11. 04. 2021. 14:34 11

"Deo antivaksera glasa za Vučića, zato se s njima ne obračunava"

Dobar deo antivakserskog miljea glasa za Aleksandra Vučića, što se može zaključiti i na osnovu podrške koju antivakserima pružaju neke prevashodno desne organizacije vrlo bliske SNS, koje država mazi i kada učestvuju u organizaciji protesta kojima se krše propisane mere, smatra profesor na Fakultetu političkih nauka Đorđe Pavićević.

Vučić zato "neće da seče veze sa njima", razjasnio je Pavićević i pozvao na otvorenu raspravu o temama koje se odnose na zdravlje, što bi morao biti posao javnih servisa.

Kako je ilustrovao, "veliki broj studenata, na primer, koji ne žele da se vakcinišu, nisu ideološki antivakseri, već prosto žele da sačekaju i odagnaju neke sumnje kojima su hranjeni sa raznih strana u pogledu vakcina".

Privođenja pojedinih "prepoznatljivih" antivaksera Pavićević vidi kao pokušaj vlasti da odseče jako ideološko krilo koje zaista jeste antivaksersko i koje bi to pitanje vezivalo i za političku podršku njemu.

Primeri Zavetnika, Levijatana i profesora Branimira Nestorovića, koji je uprkos antivakserskim stavovima dobio državni orden, prema njegovoj oceni, pokazuju da "Vučiću nije važno šta oni misle o raznim drugim stvarima sve dok je on centar njihove političke podrške".

- Vučić svaki svoj potez, pa i ovaj, shvata kao deo njegove marketinško-političke strategije i sigurno će se truditi da to predstavi kao veliki uspeh, po svaku cenu, ali je glasanje druga stvar, ono drugačije funkcioniše - uveren je Pavićević.

Pavićević misli da broj ljudi koji će se vakcinisati, pošto se predsednik vakcinisao, nije toliko test njegovog rejtinga i autoriteta, već test koji je sam postavio očekivanjem da će se, posle njega, vakcinisati pola miliona ljudi, što je, mimo institucija, pokazano već sutradan tvrdnjom da su odmah oboreni rekordi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati