Korona

Vladimir Mandić [ Izvor: danubeogradu.rs ]

09. 04. 2021. 17:29 16

Zašto građanin A.V. krši epidemiološke mere, a komunalna policija ne reaguje?!

Građanin A.V. (ime poznato autoru) u utorak je drastično prekršio epidemiološke mere tako što je ušao u ambulantu u selu Rudna Glava bez maske na licu i potom, takođe bez maske, primio vakcinu protiv korone. Ovaj događaj su zabeležile sve srpske tv - stanice. Elektronski i štampani mediji su objavili i fotografiju na kojoj se vidi da građanin A.V. nema masku u trenutku vakcinisanja. Pitam nadležne u komunalnoj policiji zašto, evo već tri dana je prošlo, nisu po službenoj dužnosti podneli prekršajnu prijavu protiv građanina A.V., kada premijerka Ana Brnabić decidirano kaže da nema zaštićenih i da nema ljubimaca kada je reč o poštovanju epidemioloških mera?!

Vakcinacija posle 10 obećanja i 10 odlaganja

Ovo „vruće“ pitanje zahteva hitan odgovor jer je uticaj građanina A.V. na široke narodne mase izuzetno veliki i značajan, što pokazuje i izuzetan rast broja ljudi koji su se vakcinisali od utorka do danas. Evo, građanin A.V. se sa razlogom hvali kako je juče u Srbiji vakcinisano čak 75.000 onih koji su, po mom mišljenju, punih šest meseci čekali da se prvo vakciniše građanin A.V., pa da krenu njegovim stopama. Elem, posle 10 obećanja i isto toliko odlaganja A.V. je u utorak, posle vakcinacije, bio srećan kao malo dete jer „ga ništa nije bolelo, a i odlično se oseća“.

Još da je poštovao napis na ulazu u ambulantu o „obaveznom nošenju maski“ gde bi nam kraj bio! Ovako rizikuje da „komunalci“ ipak poslušaju Anu Brnabić i napišu prekršajnu prijavu protiv njega, koji samo u izuzetno retkim prilikama stavlja masku na lice.

Bez prekršajnih prijava protiv pojedinaca

Ipak, kao navijač Zvezde zna on da se to neće desiti. Jer, komunalni policajci su po prijavi građana samo kaznili klub sa 300.000 dinara zbog slavlja organizovanog povodom osvajanja titule šampiona u srpskom fudbalu. Ali, nisu napisali prekršajne prijave protiv Zvezdana Terzića i Gorana Vesića, već sa po 5.000 dinara kažnjeno 17 slavljenika. Valjda su se zadovoljili izvinjenjem koje je javno obelodanio zamenik gradonačelnika i opravdao mlade igrače. Uostalom i Ana Brnabić se na sličan način pravdala što policija nije dva puta reagovala na igranje kola oko spomenika Stefanu Nemanji.

I fudbaleri su, poput onih na Savskom trgu bili „mirni i nisu pravili incidente“, pa zašto bi policija intervenisala. Uz to je izrazila i zadovoljstvo što se Vesić izvinuo. O ostavci ili smenjivanju nema ni reči jer ona, kao predsednica Kriznog štaba ne zna ni da li je Goran Vesić član ovog tela, pošto na sednice dolazi čas gradonačelnik, čas njegvov zamenik! Ni dr Zoran Radojičić se ne oglašava povodom Vesićevog prisustva na slavlju u Zvezdinom hotelu.

O hrabrosti dr Predraga Kona

No, da se vratimo građaninu A.V. koji je, kako se pokazalo ovih dana, ličnim primerom doprineo da napravimo veliki korak ka, kako to dr Predrag Kon kaže, „imunizaciji krda“. Zato bi valjalo da pukovnik posle godinu dana smogne hrabrosti i da građaninu A.V. lično i javno ukaže da bi i posle vakcinacije trebalo da nosi masku, kako ne bi eventualno zarazio nekog od, ne daj Bože, značajnih gostiju koje prima na Andrićevom vencu.

Jer kada bi nosio masku i veliki broj njegovih fanova bi to učinio, a brojke novozaraženih od korone bi sigurno krenule naniže.

Penzioner Vladimir Mandić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati