Korona

[ Izvor: N1 ]

05. 04. 2021. 12:07 6

Stiglo još 500.000 kineskih vakcina Sinofarm

Novi kontingent od 500.000 doza vakcina protiv koronavirusa Sinofarm iz Kine dopremljen je u Srbiju. Do sada je u Srbiju iz Kine isporučeno 2,5 miliona doza vakcina.

Kontingent su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekale premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Kine Čen Bo, prenosi N1.

- Cilj je da do kraja aprila 40 odsto stanovništva bude vakcinisano prvom dozom, raduje me i posebno je važno, da je među građanima od 65-74 vakcinisano preko 51 odsto stanovništva, 42 odsto onih preko 75 godina je vakcinisano, najvažnije je zaštititi te starosne kategorije - rekla je premijerka.

Ona je kazala da Srbija trenutno raspolaže sa nešto manje od milion vakcina svih ostalih proizvođača, a da će sutra sa isporukom oko 106.000 doza Fajzerove vakcine, ukupan broj vakcina koje je Srbija nabavila preći 3,5 miliona.

Premijerka kaže da se u Srbiji radi istraživanje efikasnosti i efektivnosti svih vakcina.- Radimo to za Sinofarm, Fajzer, Sputnjik i AstraZeneku. Naši pokazatelji su dobri, sve što se tiče treće doze ostavila bih stručnim službama. U ovom trenutku se ne razmatra, ali ako bude preporuka proizvođača, biće uzeto u obzir - rekla je.

- Vakcinisano je  ukupno 26 odsto građana - dodala je Brnabić.

Ambasadorka Kine Čen Bo kaže da je u Kini dato oko 140 miliona doza.

- Ogromna je potražnja u Kini, ali svi pripadamo jednom svetu i Kina je spremna da isporuči vakcine i drugim zemljama - rekla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati